//Maslinovo ulje, majčino je mlijeko

Maslinovo ulje, majčino je mlijeko

“Ljepota iz masline”

 

Maslinovo ulje bogato je kiselinom koju sadrži još samo majčino mlijeko i ni jedan drugi proizvod na svijetu. Blagotvorno i terapijsko djelovanje maslinovog ulja još je spominjao otac medicine, Hipokrat. Ono spada među najstarija kulinarska ulja, a njegova nutritivna, kozmetička i zdravstvena svojstva stojećima su poznata stanovnicima Mediterana.

Blagodati maslinovog ulja u njezi tijela prepoznala je još egipatska kraljica Kleopatra. Njezine poznate kupke obilovale su maslinovim uljem. Osim na kožu cijelog tijela, maslinovo ulje blagotvorno djeluje i na kosu i nokte.

Za njegu tijela koristite samo ekstra djevičansko maslinovo ulje.

Maslinovo ulje osim što možete dodati u svoju kupku, možete izravno namazati na suha područja kože i to dva puta dnevno, u tankom sloju. Osim što pomaže kod dermatitisa, maslinovo ulje izvrsna je osnova i za piling lica ili tijela uz dodatak nekoliko žlica šećera.

U kombinaciji s medom i žumanjkom, maslinovo ulje je i izvrsna maska za lice, a oštećene nokte ćete regenerirati tako što ćete ih 10-takm minuta dnevno namakati u mješavini maslinova ulja i limunovog soka.

I.D.

Doktore, hitno!