//10 milijuna europskih kuna za osposobljavanje 2.000 radnika hitne medicine

10 milijuna europskih kuna za osposobljavanje 2.000 radnika hitne medicine

“Kontinuirano stručno osposobljavanje radnika u djelatnosti hitne medicine“

Hitna medicina u Hrvata dobila je 9,5 milijuna bespovratnih kuna kroz operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014. – 2020. Projekt koji će kroz razdoblje od 3 godine i 8 mjeseci imati za cilj održavanje i usavršavanje znanja i vještina radnika u djelatnosti hitne medicine, a ujedno i poboljšanje zdravstvene zaštite u Republici Hrvatskoj i pristupa visokokvalitetnim uslugama za sve građane kao korisnike usluga hitne medicine, uključujući one koji žive u nerazvijenim i teže dostupnim područjima.

Ovim će se projektom ukupno educirati 1824 radnika u djelatnosti hitne medicine – doktori medicine, medicinske sestre/medicinski tehničari, vozači izvanbolničke hitne medicinske službe i medicinske sestre/medicinski tehničari u objedinjenom hitnom bolničkom prijemu.

Također, uz profesionalno osposobljavanje velikog broja radnika,  projektom će se povećati broj nacionalnih instruktora, definirati novi sadržaji, odnosno uskladiti postojeći s novim sadržajima te poboljšati oprema za edukaciju budućih djelatnika hitne medicine. Očekivani učinak ovog projekta je poboljšana hitna medicinska skrb na svim područjima i za sve građane, unaprijeđena i ujednačena kvaliteta zdravstvene zaštite te osnažen sustav javnog zdravstva u cjelini.

I.D.

Doktore, hitno!