Za bolove, prije i nakon operacije, morao sam se sam pobrinuti!

D.H.

D.H.

Poštovani Doktore, hitno!

“Obraćam vam se na vaš poziv, kako bih s vašim čitateljima i suradnicima podijelio svoja iskustva u svezi zdravstvene usluge koja mi je trebala. Naime, dijagnosticirana mi je cista pod zubom u vilici. Kako mi je moj zubar objasnio, jedino rješenje za taj vrlo bolan problem jest operacija. Kako je riječ o cisti liječnici su zaključili budući da sam trpio nevjerojatno jake bolove u cijeloj glavi, a nakon dvaju snimanja vilice. Budući da sam bio u mogućnosti, a nisam želio čekati u redovima u državnoj zdravstvenoj ustanovi, zahvat sam platio kod privatnika. Od dijagnoze do operacije proteklo je svega par dana. I sve bi bilo u redu da nisam primijetio kako me nitko ni u jednom trenutku nije upozorio na problem nesnosne boli, niti mi je za nju ponudio lijek – rješenje. U međuvremenu sam dobio i popio tri vrste antibiotika ali sam se za svoje bolove, prije i nakon operacije, morao sam pobrinuti. O kolikoj boli se radi najbolje govori podatak kako je cista u stvari tvorevina koja „jede kost“ u ovom slučaju vilice. Inače primjećujem na vlastitim ali i iskustvima članove svoje obitelji i prijatelja kako se u našem zdravstvu prema boli liječnici vrlo loše odnose. Bol kao bolest potpuno je zanemarena, što je u zapadnom svijetu potpuno nezamislivo. Stječem dojam da se takvim odnosom prema boli pacijentima upućuje poruka kako nam je zdravstvo na toliko niskim granama da bolesnik mora biti sretan što je bilo kakvu bolest ili zahvat uopće preživio.”

Hvala!

Srdačan pozdrav!

Joža. P. iz Virovitice

Doktore, hitno!

Poštovani čitatelji ovo je prostor za Vas. Pišite nam svoja iskustva. Pohvalite, pokudite, podijelite s nama svoje dojmove vezano za liječenje, tretman u bolnicama, domovima zdravlja, ambulantama, ordinacijama. Ispričajte nam svoju priču jer i na taj način doprinosite poboljšanju zdravstvenog sustava.

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.