//Liječnici tenisači donirali 20 tisuća kuna Centru Slava Raškaj u Splitu

Liječnici tenisači donirali 20 tisuća kuna Centru Slava Raškaj u Splitu

„Novac prikupljaju humanitarnim akcijama tijekom teniskih turnira u Bolu na Braču“

Liječnici tenisači, koji bijele kute u slobodno vrijeme mijenjaju bijelim sportom, ponovno su pokazali kako imaju veliko srce. Svoje sportske uspjehe još jednom su pretočili u humanitarni rad te ovoga puta obradovali korisnike splitskog Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj.

Liječnici tenisači, koji djeluju pri splitskom ogranku Hrvatskog liječničkog zbora, posljednjih 15-tak  godina, tijekom svojih teniskih turnira, prikupili su i donirali više od pola milijuna kuna, kako splitskoj bolnici i domovima zdravlja u Dalmaciji, tako i brojnim udrugama koje skrbe o najpotrebitijima u društvu.  Sada su odlučili 20.000 kuna pokloniti Centru Slava Raškaj.

 „Ove godine će se održati 26. tradicionalni turnir u tenisu, Otvoreno prvenstvo Splita u tenisu za liječnike, kojie organizira Hrvatski liječnički zbor, Podružnioca Split, a kojem se, osim kolega iz Dalmacije, odazivaju i liječnici tenisači iz cijele Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Svake godine, krajem rujna, obično posljednjeg rujanskog vikenda, turnir se održava u Bolu na otoku Braču. Osim natjecateljskog, turnir ima i humanitarni karakter, tako da smo mi u zadnjih 15-tak godina, prikupili i donirali preko 500 tisuća kuna, kako KBC-u Split, Domu zdravlja Brač, tako i udrugama Anđeli, Brački pupoljci, Samaritanac, Domu Maestral i Centru za osobe s posebnim potrebama u Vrlici. Svoj su humanitarni rad proširili smo i izvan granica Splitsko-dalmatinske županije. Tako smo sredstva donirali i Udruzi sv. Vicenca u Blatu na Korčuli. Donacije se uvijek kreću između 20 i 30 tisuća kuna“, kaže prof. dr. sc. Ante Punda, predsjednik Organizacijskog odbora liječnika tenisača.

Lani su splitski liječnici tenisači, pri Hrvatskom liječničkom zboru -podružnici Split, dobili i godišnju nagradu Splitsko-dalmatinske županije, kojom im je odano priznanje za vrijedan humanitarni rad.

Centar Slava Raškaj

Centar za odgoj i obrazovanje “Slava Raškaj” Split je javna ustanova pod upravom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. On pruža usluge odgoja, obrazovanja i psihosocijalne rehabilitacije djece, mladih i psihosocijalne rehabilitacije odraslih osoba s oštećenjem sluha, govora i motoričkim oštećenjima s ciljem osposobljavanja za aktivno sudjelovanje u životnoj zajednici. Centar “Slava Raškaj” je mjesto stručne pomoći, skrbi i podrške osobama s teškoćama i njihovim obiteljima kako bi bili sretni i zadovoljni članovi zajednice.

I.D.

Doktore, hitno!