Koliko ga treba boljeti da bi ga pregledali?

Koliko ga treba boljeti da bi ga pregledali?
D.H.

D.H.

“Njega i dalje boli”

 “Četvrtog svibnja 2018. u KBC Split naručena je za medicinski zahvat osoba s posebnim potrebama (tako ih nazivaju). Zahvat je urađen, izvadilo mu je 21 zub, odmah je poslan kući, rečeno je da nije potrebna kontrola. Odmah sam konstatirala da to nije normalno jer momak nije iz Splita, mislim da ga je trebalo zadržati da se vidi tijek liječenja jer on ne zna i ne može reći što mu je i gdje ga točno boli. Od tada me njegova majka vise puta zvala da momak ima jake bolove, stalno su na hitnoj. Dobro je dok djeluje injekcija, tablete za smirenje i sl.

Momak se muči……. Kontaktirala sam liječnike, majka isto tako, svakog liječnika koji dođe iz Splita u njihovo mjesto moli da ga prime nekoliko dana na svoj odjel kako bi učinili detaljne pretrage i saznali što je i gdje je žarište. Svi kažu da ne mogu.

Prije dva mjeseca kontaktirala sam župana Blaženka Bobana da učini nešto i stvarno na zamolbu SDŽ su ga hospitalizirali, na jedan dan, tek toliko da mogu reći da jesu a nisu uradili potrebne pretrage. Momak je i dalje svako malo na hitnoj obrađen da ne kažem drogiran lijekovima protiv bolova, dok djeluju. Kontaktirala sam i Centar za socijalnu skrb, rekli su da će poduzeti sve što mogu i da će se javiti. Naravno socijalna radnica koja je obećala nije se javila. Momak i dalje pati, majka zajedno s njim. Ostalo je na obećanju otorinolaringologa da će ga primiti čim se stvore uvjeti i učiniti detaljne pretrage, CT i ostalo što treba. Pitam se kada će to biti? Koliko momka boli i patnje još čeka da bi se ustanovilo od čega stvarno boluje? Tužna i jadna stvarnost u našem zdravstvu.”

Jasminka Lemo, iz Udruge nezaposlenih SDŽ

Doktore, hitno!

Poštovani čitatelji ovo je prostor za Vas. Pišite nam svoja iskustva. Pohvalite, pokudite, podijelite s nama svoje dojmove vezano za liječenje, tretman u bolnicama, domovima zdravlja, ambulantama, ordinacijama. Ispričajte nam svoju priču jer i na taj način doprinosite poboljšanju zdravstvenog sustava.

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.