//8. Kongres Hrvatskog gastroenterološkog društva u Splitu

8. Kongres Hrvatskog gastroenterološkog društva u Splitu

Osmi po redu Kongres Hrvatskog gastroenterološkog društva održava se u splitskom hotelu Le Méridien Lav od 11. do 14. listopada, a u petak, 12. listopada svečano će ga otvoriti ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Kao nastavak uspješne suradnje s prošlogodišnjeg kongresa i ove godine će Hrvatsko društvo za imunologiju sluznice Hrvatskog liječničkog zbora (HDIS-HLZ), zbog interdisciplinarnog pristupa te izrazitog preklapanja znanstvenog interesa istovremeno organizirati 2. međunarodni simpozij Adriatic kluba za imunologiju sluznice. Stručni i znanstveni program odvijat će se plenarno i paralelno ovisno o temama sekcija.

„Gastroenterologija je jedna od najpropulzivnijih disciplina u medicini i ovakvi sastanci omogućavaju da kontaktima s domaćim i stranim ekspertima iz različitih područja gastroenterologije, kao i razmjenjujući vlastita iskustva, obogatimo svoje znanje na dobrobit naših pacijenata. Svjedoci smo velikih pomaka u dijagnostici i liječenju gastroenteroloških bolesnika, a ovakvi kongresi su najbolje mjesto da se u kratkom vremenu upoznamo s najvažnijim dostignućima“, poručuje predsjednik Hrvatskog gastroenterološkog društva, prof. dr. sc. Miroslav Šimunić.

                                                   

Detaljan program kongresa možete pronaći na:

http://www.hgd.hr/8-kongres-hgd-a-i-2-simpozij-acmi-a

I.D.

Doktore, hitno!