//Voda u Splitu ponovno pitka

Voda u Splitu ponovno pitka

„Razbistrio se izvor Jadra“

Iz splitskog Vodovoda i kanalizacije su priopćili kako se prema najnovijim rezultatima analiza vode iz vodoopskrbnog sustava šireg područja Splita, ukidaju preporuke za prokuhavanje vode iz slavine prije korištenja za prehrambene svrhe za malu djecu (do 3 godine starosti), starije i imunoinsuficijentne osobe (osobe oslabljenog imuniteta).

„Laboratorij za pitke vode tvrtke Vodovod i kanalizacija  Split unutar svoje zakonske obveze svakodnevno obavlja analizu vode za piće na području cijelog vodoopskrbnog sustava te svi najnoviji rezultati, kako mikrobioloških tako i fizikalno – kemijskih pokazatelja, odgovaraju referentnim vrijednostima, stoga se ukida preporuka prokuhavanja vode zbog mutnoće“, stoji u priopćenju.

Podsjetimo, preporuka prokuhavanje vode na snazi je bila od ponedjeljka, 26. studenog. U tom razdoblju Vodovod i kanalizacija vodu je stanovništvu dostavljao cisternama.

S problemom zamućene vode, koja nije pogodna za piće, šire splitsko područje imat će sve dok se ne ugradi 100 milijuna kuna vrijedan uređaj za pročišćavanje na izvoru Jadra. Iz Vodovoda poručuju, kako bi uređaj mogao biti u funkciji do kraja 2021. godine.

I.D.

Doktore, hitno!