//Torre: Što je život i kako ga možemo preživjeti?

Torre: Što je život i kako ga možemo preživjeti?

 

Iskustvo prvog lica

Riječ je o uglednom zagrebačkom psihijatru dr. Robertu Torreu poznatom po šokantno iskrenoj knjizi „Prava istina o psihijatriji“. Osim tom knjigom, Torre je javnost protresao i upozorenjima o zabrinjavajućim oblicima današnjih ovisnosti.

Sada se vratio s novim djelom „Ima li života prije smrti?“ kako bi prodrmao učmalu self help literaturu. Kako i sam naslov kaže, Torre se u njemu pita što je život i kako ga možemo preživjeti.

A odgovor ne pronalazi u vlastitoj struci, psihijatriji, nego u egzistencijalističkoj filozofiji koja je jedina dorasla zadatku.

Robert Torre je zagrebački psihijatar, autor nekoliko knjiga s područja psihijatrije ovisnosti te u javnosti zapaženog kritičkog pamfleta Prava istina o psihijatriji. U svojoj novoj knjizi Ima li života prije smrti?

– Iskustvo prvog lica sudi život iz samog života. Pokazuje što se iz ovog sada – i – ovdje života, bez ikakvih izvanjskih pretpostavki, može reći o ovom sada – i – ovdje životu. Iako psihijatar i psihoterapeut, ovdje istupa kao svojevrsni stručnjak za ljudsko iskustvo, jer utemeljenju počela razborito vođenog života psihoterapija naprosto nije dorasla, nego samo egzistencijalistička filozofija. Utoliko je ovo nesvakidašnja knjiga samopomoći, s jasno izloženim odgovorima na pitanja što je život i kako ga živjeti.

https://www.facebook.com/events/278168122781578/

Doktore, hitno!