//START 2019 – Prvi sajam sporta, rekreacije i fitnesa

START 2019 – Prvi sajam sporta, rekreacije i fitnesa

Sajam sporta, rekreacije i fitnessa START 2019, jedinstvena je manifestacija koja se održava u vrijeme Splitskog polumaratona od 22. 02. do 24. 02. 2019. u športskom centru Gripe, u Splitu. START 2019 je prvi sajam ove vrste koji se održava u Splitu i kojem je cilj objediniti strast prema sportu i zdravi način života. Sajam je organizira s ciljem spajanja sportskih profesionalaca, klubova, udruga i saveza s entuzijastima te predstavljanje svih onih koji imaju aktivne veze sa sportom – sportaša i rekreativaca, proizvođača sportske opreme i prehrane, klubova, tvrtki i udruga koje se bave djelatnostima u sportu.

Sajam START, kao mjesto stvaranja novih poslovnih prilika na brzorastućem tržištu sporta Dalmacije i cijele Hrvatske, omogućava tvrtkama da svoje proizvode i usluge, vezane uz sport, rekreaciju i fitnes, predstave širokom spektru posjetitelja i ciljanom tržištu, odnosno novim potrošačima ili kupcima. Uz to, imaju prigodu unaprijediti kontakte s postojećim i budućim partnerima, sudjelovati u zanimljivim stručnim programima i predstavljanju inovacija i novih trendova iz svijeta sporta te biti dijelom ekskluzivne medijske kampanje.

                                                              

Stručni program sajma START 2019 činit će edukativna i natjecateljska događanja. U okviru edukativnog programa, bit će organizirane stručne radionice, vježbaonice i konferencije, kao i predstavljanja klubova, sportskih udruga te ustanova za rehabilitaciju kod ozljeda. Održat će se niz događanja vezanih uz Fitnes sajam poput Fitnes konvencije s ciljem promocije zdravog života, kretanja, fitnesa, prezentacije suvremenih programa aerobike, kao i perspektivnih instruktora iz Splita i okolice koji imaju dugogodišnje iskustvo u radu s grupama. Sekundarni cilj je oživiti aerobik u Splitu i zainteresirati vježbače svih dobnih skupina da zajedno vježbaju i podržavaju ovakve manifestacije koje svojim sudjelovanjem potiču razvoj rekreativnih programa i njihovo podizanje na višu razinu. Uz to, omogućava se budućim instruktorima da se educiraju i saznaju koji su najnoviji trendovi u fitnesu.

 

                                                      

U okviru edukativnog dijela sajma START 2019 i Fitnes konvencije, održat će se radionica metodike aerobike “Kako kreirati kvalitetan grupni trening uz glazbu” namijenjena studentima kineziologije, instruktorima, zainteresiranim vježbačima i svima koji žele naučiti kako kreirati aerobik sat poštujući metodska pravila suvremene aerobike, a nakon nje za sve sudionike sat i aerobika na kojem će se demonstrirati kako se uz dobru metodologiju može kreirati zabavan i izazovan trening aerobika kako za apsolutne početnike, tako i za naprednije i iskusnije vježbače aerobika.

 

                                                  

 

Program Fitnes konvencije tijekom vikenda, 23. i 24. veljače, obuhvaća trenutno najpopularnije i neke klasične, kvalitetne programe pilatesa, yoge te funkcionalne treninge. Vježbači će imati priliku zaplesati na zumba satu za djecu i za odrasle s idejom da se podrži i potakne majke da i dalje budu motivirane držati do sebe i svog zdravlja te vježbati kako bi bile najbolji primjer i motivator svojoj djeci da budu aktivna tijekom cijelog života.

 

                                                    

 

U sklopu natjecateljskog programa sajma START 2019, održat će se utrke Splitski polumaraton, Splitske milje i dm Dječje milje gdje se očekuje sudjelovanje oko sedam tisuća trkača.

Također, po prvi put u Splitu u sklopu sajma START 2019 održat će se natjecanje u snazi – Split Power Challenge gdje će se svi zainteresirani, sportaši i rekreativci, moći natjecati u tri discipline: bench-press, čučanj i dizanje. Cilj ovog natjecanja, koje će voditi višestruki prvak Hrvatske i rekorder Balkana u bench-pressu Marijo Rukavina iz Rux powerlifting kluba je “pronaći” najjačeg Splićanina.

 

                                                    

 

Natjecateljski program START-a 2019, osim navedenih, čine još dva natjecanja: natjecanje u obaranju ruke i natjecanje u funkcionalnom fitnessu. Važno je napomenuti da natjecanje u obaranju ruke prati humanitarna akcija “Snagatori sa srcem” gdje će skupljati sredstva za Dom za nezbrinutu djecu Maestral.

Na svim natjecanjima u okviru sajma START 2019, na koja se mogu prijaviti sportaši i rekreativci, sudionicima će se dijeliti simbolične nagrade vidu članarine u fitness centrima ili stvari usko vezanih uz fitness, rekreaciju i zdrav način života.

Izlagački program prvog Sajma sporta, rekreacije i fitnesa START 2019 obuhvaća profesionalnu sportsku opremu, opremu za rekreaciju, opremu za fitnes, sportsku prehranu i dodatke, sportski dječji program, obuću i odjeću za sportaše, rekreativce i fitnes i zdravu prehranu.

Više o prvom sajmu sporta, rekreacije i fitnessa na www.sajamstart.com.