//Dan oralnog zdravlja

Dan oralnog zdravlja

 

“Zubolina poziva na predavanja”

Udruga Zubolina, koju vode studenti dentalne medicine u Splitu pozivaju na besplatnu javnu edukaciju povodom Dana oralnog zdravlja koja će se održati u srijedu,20. i 21. ožujka 2018. od 17 do 19 sati na Medicinskom fakultetu u Splitu (Šoltanska 2,zgrada B).

„Tijekom ova dva dana doktori dentalne medicine održat će predavanje svima zainteresiranima o važnosti brige za oralno zdravlje. Bit će pokrivene teme poput oralne higijene i medicine, ranog dječjeg karijesa, dentalnih trauma, ortodoncije i parodontitisa.  Za to će vrijeme studenti dentalne medicine održati prikladnu radionicu za djecu koja će biti edukativnog karaktera“, poručuju iz Zuboline.

Ciljna skupina su djeca predškolskog i ranog školskog uzrasta (3-11 godina starosti). Educirat će ih se na njima prihvatljiv i prilagođen način (radionice s bojankama i igračkama) o pravilnom održavanju oralne higijene i pravilnoj prehrani s ciljem prevencije karijesa i oralnih bolesti.  Sponzori su, pak, osigurali poklone za sve male i velike sudionike edukacije.

 

                                                                                    

Udruga Zubolina, koju vode studenti dentalne medicine u Splitu, svojim aktivnostima želi doprinijeti unaprjeđenju oralnog  zdravlja i oralnih navika u Hrvatskoj te za cilj ima edukaciju djece o oralnom zdravlju i higijeni. Nastoji se kod djece smanjiti strah od stomatologa, postići prevencija karijesa te podignuti svijest o oralnom zdravlju.

I.D.

Doktore, hitno!