//HRČAK u splitskim dječjim ambulantama

HRČAK u splitskim dječjim ambulantama

„Čitam, dam, sretan sam“

U povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga i akcije „Čitam, dam, sretan sam“, te u sklopu projekta „HRČAK u splitskim dječjim ambulantama“, Hrvatsko čitateljsko društvo ‒Ogranak Split i Odjel za djecu i mlade Središnje knjižnice GKMM-a Split, uz značajnu potporu uprave Kliničkog bolničkog centra Split, organizirali su akciju prikupljanja lektire za igraonicu „Smiješak“ Klinike za dječje bolesti KBC-a Split. Svrha je prikupljanja bila da djeca mogu pročitati zadanu lektiru dok borave u bolnici.

Akcija je trajala od 14. veljače do 14. ožujka 2019. godine, a prikupljeno je tristotinjak lektirnih naslova. Mnogi su se odazvali, od djece u vrtićima do umirovljenika, a neki od njih su i prednjačili, kao SŠ Jure Kaštelana iz Omiša, u kojoj su knjižničarka i profesori sa svojim učenicima s puno uspjeha i entuzijazma organizirali veliku akciju prikupljanja lektire uklopivši je školski projekt „Neformalna nastava u formalnoj školi“, priopćili su iz splitskog ogranka Hrvatskog čitateljskog društva.

Prikupljena lektira, u povodu Međunarodnog dana dječje knjige i šestog rođendana nacionalne kampanje „Čitaj mi!“, zajedno s „Tetama i barbama pričalicama“ koji su nam pomogli pripremiti donaciju, danas je uručena splitskoj bolnici.

U sklopu projekta „HRČAK u splitskim dječjim ambulantama“, koji je započeo u rujnu 2017. godine, deset pedijatrijskih čekaonica opremljeno je slikovnicama, knjigama i policama. Prije tog projekta Gradska knjižnica Marka Marulića Split je 2014. godine donirala knjige s policama Odjelu pedijatrije, Dječjoj kirurgiji i Rodilištu. U listopadu 2018., u sklopu projekta „HRČAK u splitskim dječjim ambulantama“, organizirana je akcija slaganja knjiga u igraonici na Odjelu pedijatrije KBC-a Split radi lakšeg korištenja knjiga.

I.D.

Doktore, hitno!