//Otrov prijeti iz kineskih posuda za jelo!!!

Otrov prijeti iz kineskih posuda za jelo!!!

„Kineski tanjuri, zdjele i šalice povlače se zbog utvrđene migracije formaldehida- formaldehid uzrokuje rak!“

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda:

  • Bambus tanjur 25cm 2 motiva
  • Bambus zdjela 14cm 2 motiva
  • Bambus šalica 13cm 2 motiva

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda – bambus posuđa: Bambus tanjur 25cm, Bambus zdjela 14cm, Bambus šalica 13cm, različitih motiva, podrijetlom iz Kine, zbog utvrđene migracije formaldehida.

Proizvođač je tvrtka Taizhou Huangyan Henglong Arts & Crafts Co Ltd, Kina, uvoznik je Fa. Tedi GmbH & Co.KG, Njemačka, a na tržište Republike Hrvatske proizvod stavlja tvrtka TEDi poslovanje d.o.o., Ivana Lučića 2a/19, Zagreb.

Proizvodi nisu u skladu s Uredbom (EZ) br. 1935/2004 o materijalima i predmetima koji dolaze u dodir s hranom, a u prodaji su bili u razdoblju od 01.02.2018. – 08.04.2019. godine.

Detaljniji podaci o opozivu proizvoda dostupni su na službenoj stranici subjekta TEDi poslovanje d.o.o., https://www.tedi.com/fileadmin/user_upload/Downloads/Kundeninformation/190804-Bambus-Geschirr-Set-Muster-neu/HRV_Bambus_Becher_Schalen_Teller_diverse.pdf

 

Podaci o proizvodu:

Proizvođač: Taizhou Huangyan Henglong Arts & Crafts Co Ltd, Kina

Uvoznik: Fa. Tedi GmbH & Co.KG, Njemačka

Stavlja na tržište: TEDi poslovanje d.o.o., Ivana Lučića 2a/19, Zagreb

Podrijetlo proizvoda: Kina

Što je formaldehid

Formaldehid se nalazi u mnogim proizvodima kao što su kemikalije, iverica, kućanski proizvodi, ljepila, tkanine sa stalnim ispupčenim otiskom, premazi za papirnate proizvode, vlaknaste ploče i šperploče. Također se široko koristi kao industrijski fungicid, germicid i dezinficijens.

Poznato je da formaldehid uzrokuje rak. Što je veća razina i duža izloženost, to je veća mogućnost za dobivanje raka (rak nosa i grla). Izloženost formaldehidu može povećati opasnost od dobivanja raka čak i kada je izloženost previše niska da uzrokuje simptome.

I.D.

Doktore, hitno!