//Naklon do poda, dr. Ivanovski!

Naklon do poda, dr. Ivanovski!

 

„Pismo čitateljice“

 

Poštovani,

Vaš portal pratim od samih početaka i ugodno sam se iznenadila kada sam vidjela ime dr. Mladena Ivanovskog iz KBC Rijeka.

Imala sam ga čast upoznati prije nekoliko godina, ne sasvim slučajno, kada mi je muž završio na JIL-u u KBC Rijeka.

Obavijestili su me iz bolnice oko 15 sati, a dok sam se ja spakirala i stigla iz Splita u Rijeku, već je bila duboka noć.

Prvo lice, kada sam pozvonila na vratima JIL-a, bio je dr. Ivanovski. Prvo me je smirio, dao detaljne informacije o suprugu koji je bio u dubokoj komi. Ponudio me hranom, pićem te se ponudio da mi nađe, u tako kasnu uru smještaj u Rijeci, a  ako ništa drugo barem da spavam u bolnici. Naravno, pustio me je da vidim supruga, također i drugi dan izvan vremena posjeta mogla sam, doduše kratko, biti uz njega.

Kako mi je suprug bio skoro dva mjeseca na njegovom odjelu, mogu reći da sam ga stvarno upoznala u dušu. Prije svega stručan i odgovoran liječnik, a zatim i čovjek.

Gledala sam ga kako se svakom od rodbine pacijenata koji su bili u dubokoj komi, obraća strpljivo, ljubazno i s puno razumijevanja i empatije.

Tada sam se prvi put stvarno susrela s anesteziolozima, a do tada sam mislila da su to liječnici koji ti moraju dati potpis na neke papire prije operacije. I nisam bila jedina takvog razmišljanja jer znam da su svi moji prijatelji koji su imali zakazane termine jedino strijepili hoće li anesteziolog biti dobre volje i dati potpis za operaciju ili ne. Kad ono, to su ljudi – liječnici koji zapravo na operaciji imaju najvažniju ulogu, tvoj život je u njihovim rukama.

Naklon do poda.

 

J.D.