//Vrijedna donacija KBC-u Split

Vrijedna donacija KBC-u Split

 

“Odjel maksilofacijalne kirurgije dobio opremu vrijednu 35.000 kuna“

 

Mladi splitski Rotarijanci iz Rotaract kluba Split, uručili su Odjelu maksilofacijalne kirurgije splitskog KBC-a vrijednu medicinsku opremu od gotovo 35.000 kuna.

Svečani je to završetak velike akcije koju su ovi mladi pokrenuli početkom godine u sklopu projekta “RotaractGala – prva humanitarna gala večera za mlade u Splitu” kojoj je cilj bila nabavka elektrokautera, medicinskog uređaja kojima se uklanjaju kožni tumori. Obzirom da je prikupljeno i više od planiranih sredstava, akcija je pokrenula obnovu gotovo cijelog ambulantnog prijema na ovom bolničkom Odjelu.

Odjel splitske maksilofacijale bogatiji je za elektrokauter kojim se uklanjanju tumori, bolnički transportni krevet, operacijski stol i ostalu vrijednu medicinsku i inventarnu opremu.

„Time smo podignuli razinu kvalitete medicinske skrbi na ovom Odjelu i vjerujemo, smanjili liste čekanja pacijenata oboljelih od kožnih tumora, kojih je obzirom na objavljena istraživanja, sve više a Hrvatska nažalost prednjači u svijetu po broju oboljelih“, poručili su mladi splitski Rotarijanci iz Rotaract kluba Split.

I.D.

Doktore, hitno!