//U splitskom MedILS-u 3. Međunarodna konferencija “Napredak u biomedicinskim istraživanjima”

U splitskom MedILS-u 3. Međunarodna konferencija “Napredak u biomedicinskim istraživanjima”

 

„Predstavit će se najnoviji rezultati istraživanja u liječenju raka, te uzrocima i liječenju Parkinsonove bolesti „

U Splitu je započela treća  Međunarodna konferencija “Napredak u biomedicinskim istraživanjima III” (Advances in Biomedical Reasearch III), koja će se održavati do 21. lipnja na Mediteranskom institutu za istraživanje života (MedILS). Konferencija okuplja više od stotinu znanstvenika, akademika i budućih nobelovaca iz 16 zemalja svijeta koji će, uz ostalo, predstaviti rezultate najnovijih istraživanja koji se odnose na uzroke i liječenje Parkinsonove bolesti.

Na trećem ovakvom skupu koji se održava u Splitu u posljednje četiri godine, u suorganizaciji Mediteranskog instituta za istraživanje života i Sveučilišta u Torontu, odnosno prof. Miroslava Radmana (MedILS), prof. Mladena Merćepa (MedILS) i prof. Igora Štagljara (University of Toronto), znanstvenici s najprestižnijih svjetskih sveučilišta i znanstvenih centara raspravljat će o molekularnoj i staničnoj biologiji bolesti, osobito u neuroznanosti, imunologiji, metabolizmu i raku. Sudionici ovogodišnje konferencije posebno će se usredotočiti na koncepte i izazove unutar svakog od navedenih znanstvenih područja kroz predavanja o najnovijim tehnologijama u genomici, proteomici i metabolomici, signaliziranju raka, razvoju terapije, DNA oporavku i imunoterapiji.

Prva Međunarodna konferencija “Napredak u biomedicinskim istraživanjima” (Advancesin Biomedical Reasearch) održana je u Splitu od 3. do 7. srpnja 2017. godine u Mediteranskom Institutu za istraživanje života (MedILS) i okupila je stotinjak vodećih svjetskih znanstvenika iz područja biomedicinskih istraživanja, koji primjenjuju i razvijaju nove OMICs pristupe s konačnim ciljem razumijevanja funkcije gena proteina terapijske važnosti.

I.D.

Doktore, hitno!