//My Look Fitness Centar za žene

My Look Fitness Centar za žene

 

„Jedinstvena teretana namijenjena isključivo ženama!“

Drage Splićanke, ukoliko vam je dosta „mješovitih“ fitness centara u kojima ste žrtve „osuđujućih pogleda“, gdje se tijelom borite za svoju spravu i neprekidno se osjećate nedovoljno uspješnom, našli smo rješenje za vas. Naime, šetajući Splitom 3 naišli smo na teretanu specijaliziranu samo za žene, a same znamo kako je to u Splitu prava rijetkost. Razgovarajući s njezinim vlasnikom, Petrom Donjerkovićem, inače dugogodišnjim splitskim trenerom,  otkrili smo čitav niz fitness programa namijenjenih isključivo ženama i njihovim potrebama. My Look Fitness Centar za žene ponudu oplemenjuje iz godine u godinu novim idejama koje osmišljavaju njegove trenerice, a koje Petar Donjerković (ne bez razloga), naziva Kreativnim  Anđelima.

 

*Zbog čega ste se odlučili otvoriti fitness centar isključivo za žene?

-U moru razno-raznih teretena i fitness centara u koje zalaze i muškarci i žene svih generacija, uočili smo kako se žene slabije snalaze. U teretanu, naime, ne odlaze samo žene koje se oduvijek bave nekim sportom ili fizičkom aktivnošću, nego i one koje se s rekreacijom susreću prvi puta u životu. Njih obeshrabri sva ta sila sprava i ljudi, pa im volja za treningom nerijetko brzo nestane, a i ono malo što treniraju ne daje im željeni rezultat. Osjećaju se kao pod povečalom, frustrirano i neugodno. Stoga smo se mi odlučili specijalizirati i otvoriti fitness centar isključivo za žene, gdje se žene osjećaju sigurnima i bez pritiska, rasterećene od svojih mana, usmjerene ka samo jednom cilju, a on je biti potpuno zadovoljna sama sobom.

*Osim skupnih programa, žena u My Look Fitness Centru nude se i posebni individualni programi.

-Neke žene sklone su radu u skupinama, bolje se opuštaju i postižu bolje rezultate. Ukoliko se uklope u svoju skupinu ona ih motivira, tu razvijaju i prijateljstva te obogaćuju svoj društveni život i izvan fitness centra. Za takve žene imamo posebne, izuzetno motivirajuće skupne programe. Skupni programi su: Body mix, Pilates, Total Body, Kamena Guza, Insanity, Ultra Fit, Aerofit, Forma Ideale, Medicinska Gimnastika, Karate, Fat Burn, Zumba, Afterwork.

S druge, pak, strane, tu su žene kojima treba posebna pažnja kako bi ih se motiviralo i pomoglo im se da stignu do željenih rezultata na, što je moguće, jednostavniji način. Za žene kojima treba posebna pažnja imamo individualne, tj. osobne trenere, programe mršavljenja i izradu planova prehrane.

*Nažalost, mnoge žene u fitness centre ne odlaze „zdrave“, nego u njemu pokušavaju pronaći način da se oporave od neke ozljede i kronične bolesti, zbog čega im trebaju posebni programi. Nudite li programe medicinske rehabilitacije?

-Medicinski fitness je kombinacija sportskog treninga i fizioterapije, tj. potpuni individualni program napravljen na principu aktivnog odmora i spremnosti organizma da podnese aktivna i pasivna opterećenja koja su dio njegove svakodnevnice -sjedeći način života, nedovoljna tjelesna aktivnost, nepravilna prehrana… Individualni pristup kojeg mi nudimo u My Look Fitness Cnetru našim korisnicama omogućuje kvalitetniju i bolju interakciju trenera i osobe koju se trenira, bez obzira radi li se radi prevencije oboljenja, liječenja i rehabilitacije ili održavanja  zdravlja. Medicinski fitness preporučujem svim ženama koje žele održavati svoj lokomotorni sustav, mlađe ili starije životne dobi, zdravim i bolesnima, ako bi se brže rehabilitirale  te se spriječilo ponovno ozlijeđivanje ili pogoršanja stanja. Medicinski fitness također je potreban nakon operacijskih, rehabilitacijskih ili post-rehabilitacijskih tretmana da bi se razvili mišići koju su uslijed ozljede i mirovanja atrofirali i izgubili svoju početnu funkciju.

*Opće je poznato kako je kardio – trening najbolji put ka skidanju viška kilograma. Kakav Vi program nudite svojim korisnicama?

– Znojenje je dobro i poželjno, vrlo bitno u procesu gubitka kilograma. No trening baziran samo na kardio vježbama – bicikl, traka, orbitrek, nije recept za gubitak kilograma ili oblikovanje mišića i našem tijelu nije potreban. Previše kardio treninga može dovesti do razgradnje mišićnog tkiva, narušiti imunitet, previše iscrpiti organizam, bez pozitivnih učinaka na formu i oblikovanje tijela. Stoga mi nudimo pokretne staze ili trake za trčanje, orbitreci, bicikle i simulacija eliptičnog trenažera tzv. Octan.

 

*Za zdravo mršavljenje nije dovoljno samo odlaziti u teretanu. Koja je tajna zdravog mršavljenja u teretani?

-Prije početka vježbanja bitno je postaviti ciljeve koje želite postići u određenom vremenu. Isto tako jako je bitno biti realan u postavljanju tih ciljeva.  Ako imate višak kilograma koje ste dobili u zadnjih 5-6 godina, nemojte očekivati od sebe da ćete ih skinuti u 2 mjeseca. Niste ih dobili u 2 mjeseca i takav gubitak je nemoguć i nezdrav. Ako želite oblikovati svoje tijelo bitno je znati da je postizanje rezultata individualna stvar. Ovisi o prethodnom bavljenju sportom, građi tijela, dobi itd. Kako biste u našem fitness centru zdravo mršavili  brinu se naš tim stručnjaka.

 

*Zdrava prehrana je preduvjet dobrih rezultata u fitness centru. Koji su to planovi prehrane koje Vi preporučujete korisnicama My Look Fitness Centra za žene?

-Vježbanje je zdravo i neophodno u procesu gubitka kilograma. No saveznik u ovoj priči je prehrana. Ako prehrana nije pravilno posložena, ako nemate dovoljno obroka koji su nutritivno dobro izbalansirani, unatoč svom vježbanju i mučenju u teretani, s vašim se tijelom ništa posebno neće dogoditi. Niti ćete smršaviti, štoviše, vježbanjem se tijelo umara i traži više hrane. Naši stručnjaci korisnicama fitenss centra svakodnevno nude informacije i individualne nutricionističke savjete o tome kako posložiti obroke, što oni trebaju sadržavati te koliko puta dnevno jesti i šiti kako bi se uz vježbanje postigli najbolji mogući rezultatu, te sačuvalo zdravlje, što je najvažnije od svega.  

 

*Nudite li i privatne treninge, jedan na jedan?

– Naravno. Osobni fitness treninzi bazirani su na kružno-intervalnom treningu u kojem se u sat vremena eksplozivnim tempom postižu maksimalni rezultati u sagorijevanju masnoće, te povećanju izdržljivosti i snage. U treningu se izmjenjuju aerobni i anaerobni intervali. Izmjenjuju se vježbe snage na spravama, s bućicama, pilates loptom ili vježbe s vlastitim tijelom, s vježbama na cardio spravama, vijačama, step-klupicama i sl. Ovakvim fitness treningom možemo utjecati na razvoj snage, izdržljivosti, agilnosti, brzine, eksplozivnosti, razvoju specifičnih vještina, gubitak kilograma ili na bilo koji drugi aspekt koji nam je značajan. Za razliku od standardnog vježbanja u teretani  ovaj oblik fitness vježbanja je interesantan, raznolik, nije monoton i ono što je  najbitnije izuzetno je efikasan.

 

*Svjedoci smo kako se u fitness centrima žene, za razliku od muškaraca rijetko viđaju ljeti. Zbog čega je važno i ljeti ići u teretanu?

Ljeti je važno trenirati upravo zbog uhodanog trening ritma kojim održavamo formu i kondiciju koju smo stekli vježbajući preko zime. Moramo biti svjesni činjenice da dva mjeseca pauze ponište četiri mjeseca napornog rada.

 

*Otkrijte nam gdje se My Look Fitness Centar za žene nalazi, kao doći do njega?

– My Look Fitness Centar za žene nalazi se na Splitu 3, u Ulici Ruđera Boškovića 19. Vrlo nas je jednostavno pronaći.

 

Kako je My Look Fitness Centar za žene opremljen?

– Opremljen je sa spravama marke Life fitness i brojnim rekvizitima kao što su šipke, girje, slobodni utezi te vreće za boks.

 

Pohvalite nam se svojim stručnim kadrom.

Programe vode moje drage trenerice: Maja, Antea, Ivona, Petra, Josipa, Karla, Linda, Lea.

 

I.D.

Doktore, hitno!