//Josip Perić, predstavnik Hrvatske udruge za prava pacijenata

Josip Perić, predstavnik Hrvatske udruge za prava pacijenata

 „20. rođendan Hrvatske udruge za prava pacijenata: Žrtve hrvatskog zdravstvenog sustava su svi – i pacijenti, i liječnici, i medicinske sestre i tehničari“

 

-Hrvatska udruga za prava pacijenata ove godine je proslavila 20. rođendan. Čime se Udruga bavi i što je ono na što ste posebno ponosni u zadnja dva desetljeća rada?

*HUZPP je ponosna na svojih 20 godina neovisnog rada koji je pokazao značajne rezultate u zaštiti prava pacijenata, kao jedina ustanova koja se bori za prava i sigurnost pacijenata. Usprkos mnogim lobiranjima, naš autoritet ima značaj koji jamči pacijentima da će im netko čuvati leđa, a istovremeno ne vodi bitku protiv zdravstvenog osoblja, nego ih educira na koji način smanjiti pritužbe pacijenata.

-Koji su najčešći problemi s kojima se susreću hrvatski pacijenti?

*Problemi s kojima se suočavaju su mnogobrojni, počevši od  lista čekanja ili neinformiranja koji su osnovni problemi komunikacije. Nedostupnost za razgovor ili objašnjenje pacijentu. Najviše  prijava ima u segmentu ljudskih prava u zdravstvu, a na tome se treba raditi. No, postoji puno veći problem, a to je zaštita pacijenta. Odnosno, kada se dogodi ozbiljan problem kada se trajno naruši pacijentovo zdravlje zbog posljedica nesavjesnog liječenja. Tada zaista radimo sve da zadovoljimo pravdu. Jer u takvim slučajevima svi dižu ruke i uvijek sve izađe da je „rađeno po pravilima struke“. To je nedopustivo. Tko radi taj i griješi, i kad se pogriješi treba se priznati i učiniti sve ono što se može da se stanje popravi, a ne još negirati i ponašati se prema pacijentu kao najgorem neprijatelju.  Lakše je u velikim sredinama i ustanovama gdje se pacijenti češće žale. No, u manjim sredinama, rijetko kad se to dogodi jer se nažalost uvijek moraju vratiti na isto mjesto, nemaju izbora i onda trpe. A tada se neke stvari i teže otkrivaju.

-Nažalost, svjedoci smo mitu i korupciji u zdravstvu. Koliko često se pacijenti žale na liječnike u tom smislu?

*Nedavno smo pokrenuli veliku akciju Antikorupcije u zdravstvu i odlučili stati na kraj svim onima koji uzimaju novce od pacijenata, na perfidni i bezobrazan način, a pod krinkom pomoći pacijentu ili ga stavljaju pred gotov čin. Smatramo to nedopustivim i naša mr. sc. Jasna Karačić je radila 24 sata na tome da to zaživi, i jedina u Hrvatskoj to pokrenula jer je za to trebalo hrabrosti. Na sreću, dalo je rezultate jer je bilo gotovo 300 prijava i njima se sada bavi DORH. Naš slijedeći korak je uspostaviti izravnu komunikaciju s USKOKOM i raditi trajno na sprečavanju korupcije jer je prisutna u svim segmentima zdravstva.

-Kako Udruga konkretno pomaže pacijentima? Kako se  može zatražiti pomoć?

* Udruga je na raspolaganju svima u svakom trenutku i to pacijenti već dobro znaju, a ne samo oni već i liječnici koji uvijek traže neke savjete u svom radu i to vidimo kao veliki uspjeh. Danas se jako puno govori o pravima pacijenata, građani traže svoja prava i na taj uspjeh smo jako ponosni. Aktivirali smo ljude da se educiraju i da ne budu pasivni, već aktivni pacijenti koji zajedno sa svojim liječnicima  odlučuju to je najbolje za njihovo zdravlje.

-Nije tajna kako je hrvatski zdravstveni sustav na koljenima. Što Vi mislite, koji je uzrok takvom stanju?

*Hrvatski zdravstveni sustav ima mnogo problema, prvenstveno u korupciji s kojom se aktivno bori. Drugi problem je s bolnicama, koje stvaraju dugove.  Logično bi bilo ako neki ravnatelj napravi dug bolnici,  da više ne bi trebao obnašati tu dužnost jer nije sposoban voditi bolnici.  Domovi zdravlja su ukradeni pacijentima doslovno. Prijašnjih godina je dom zdravlja jamčio zdravstvenu zaštitu i sigurnost pacijentima koji su bili daleko od bolničkih ustanova. Danas ne služi gotovo ničemu. Jedno od rješenja bi bilo vratiti sve privatne (koncesionare) liječnike u domove zdravlja i naravno dobro ih platiti, ali tako bi se značajno uštedjelo i bila bi bolja kontrola prihoda i rashoda, a pacijenti bi imali bolju i pristupačniju uslugu. Bolnice bi koristili samo najteži pacijenti, a ne bi se ti resursi koristili za preventivu. Drugi plan bi bio informatizacija sustava, da se pacijent naručuje putem interneta, na način da odredi datum i ustanovu. Nešto slično kupovini avionske karte. To je vrlo jednostavno i precizno, jeftino s potpunom kontrolom. Ali na taj način bi se zaustavila netransparentnost pa to nekim lobistima odgovora.

-U tom zdravstvenom sustavu nisu samo ugroženi pacijenti, nego i zdravstveni djelatnici . Pružate li i njima pomoć, savjete?

*Svi u zdravstvenom sustavu su ugroženi. Jer svi smo pacijenti, prije ili kasnije, danas liječnici, a sutra pacijenti.  Nema tog zdravstvenih djelatnika koji nije u svojoj obitelji imao neko loše iskustvo. Kao drugo svi smo ranjivi kad smo bolesni i kad nam treba neka pomoć, a logično da tu nekad i ne možemo biti objektivni. No, kada osjetimo da nam netko uskrati neko pravo, a odnosit će se na naše zdravlje, logično da postajemo agresivni i to je prirodna reakcija. Ponekad se to događa zato što se nađemo u birokratskoj zavrzlami, a ponekad zbog neznanja ili nezainteresiranosti zdravstvenog osoblja.  Naši liječnici i sestre odrađuju puno vlastitim entuzijazmom. No, gotovo uvijek naši najveći radnici, vrhunski specijalisti ne mogu napredovati zbog političkih i drugih veza i hobotničine i onda tako frustrirani više i ne mogu doprinijeti pacijentima.

Irena Dragičević

Doktore, hitno!