Humanitarna akcija „Lijepa na djelu“

Humanitarna akcija „Lijepa na djelu“
D.H.

D.H.

 

„Priključite se kako bismo pomogli samohranima majkama koje država i njezine institucije –marginaliziraju!“

 

Udruga Doktore, hitno! Organizira humanitarnu akciju pod nazivom „Lijepa na djelu“. Akcijom prikupljamo financijska sredstva koja su namijenjena isključivo za kupnju prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština za samohrane majke, socijalno ugrožene.

Ideju za akciju smo dobili nakon Okruglog stola povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama koji se obilježava 22. rujna svake godine.

Obzirom da znamo da su sudski sporovi oko razvoda braka, skrbništva i alimentacije za djecu dugotrajni i spori, te obično traju između 7 do 10 godina, pa tako obitelj koju prehranjuje jedan roditelj, obično majka, još usput slabo plaćena, teško spaja kraj s krajem. Naravno, ovom akcijom bit će obuhvaćene i sve druge samohrane majke iz spektra socijale. Iako novac prikupljamo od građana, cilj nam je ovom akcijom ukazati na nefunkcioniranje sustava, odnosno institucija koje bi trebale skrbiti o ovakvim obiteljima te za njih pronaći novac.

KAKO NAM VI KAO GRAĐANI MOŽETE POMOĆI?

Kako je teško doći do jednoroditeljskih socijalno ugroženih obitelji pa molimo Vas, građane, da nam javite na našu e-mail adresu: anja.prajninger@doktorehitno.com  ime, prezime, adresu i ako je moguće broj telefona potrebitih samohranih roditelja.

Ako pak želite financijski pomoći ovoj hvale vrijednoj akciji, Udruga Doktore, hitno! u suradnji s poznatom splitskom profesionalnom vizažisticom Majom Gašpić Banić, organizirat će tečajeve šminkanja za žene, u svakodnevnom životu. Tečaj bi imao simboličnu cijenu, a dio sredstava odvajao bi se na poseban račun otvoren  samo za humanitarnu akciju „Lijepa na djelu“.

Ako vas pak ne zanima tečaj šminkanja, a želite pomoći, možete uplatiti sredstva na račun u Raiffeisen BANK, HR1024840081502014226.

 

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.