//Udruga Doktore, hitno! provodi humanitarnu akciju za pomoć samohranim majkama – Lijepa na djelu

Udruga Doktore, hitno! provodi humanitarnu akciju za pomoć samohranim majkama – Lijepa na djelu

 

„Priključite se i Vi humanitarnoj akciji „Lijepa na djelu“ donacijom na račun u Raiffeisen BANK, HR1024840081502014226“

Udruga Doktore, hitno! organizira humanitarnu akciju pod nazivom „Lijepa na djelu“. Akcijom se prikupljanju sredstava namijenjena isključivo za kupnju prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za samohrane majke iz socijalno ugroženih obitelji.

Evo što o motivima zbog kojih su se odlučile na organizaciju ove humanitarne akcije kažu osnivačice Udruge Doktore, hitno!

ELEONORA MANDIĆ, majka, hrvatska braniteljica – dragovoljka, predsjednica Udruge Doktore, hitno!:

“Na organizaciju ove humanitarne akcije odlučile smo se, ne da bismo potaknule građane, budući da oni već previše svog novca izdvajaju za socijalno ugrožene skupine, već kako bismo apelirale na ustanove i institucije da više pozornosti usmjere ka problemima s kojima se susreću samohrane i razvedene majke koje nakon razvoda ostaju s djecom. Naime, građani su na ovu problematiku već dovoljno senzibilizrani, no država i njezine institucije su potpuno neosjetljivi, čemu svjedoči i činjenica da sudski sporovi kojima majke pokušavaju „utjerati“ alimentaciju od svojih bivših muževa traju od sedam do deset godina, što je poražavajuće i nedopustivo. Neka se država konačno pobrine za samohrane i razvedene majke te im omogući da othrane i otškoluju svoju djecu, a neka neodgovorne očeve progone za zakonski primjeren i prije svega učinkovit način”.

MAJA GAŠPIĆ BANIĆ, samohrana majka, vizažistica, make – up edukatorica:

“I sama sam samohrana majka i jako sam senzibilizirana na tu problematiku. Ja sam imala sreću baviti se poslom kojeg volim, a koji je i vezan za žene, ljepotu žena, što mi je dodatno pomoglo. Iz svoje perspektive više sam nego svjesna problema s kojima se samohrane majke susreću jer se i ja svakoga dana borim i trudim da svojoj Stelli osiguram pristojnu i sigurnu budućnost, što u Hrvatskoj i nije baš tako jednostavno, a posebno stoga što, nažalost, brojne institucije koje bi trebale brinuti o toj ugroženoj kategoriji hrvatskog društva, ne rade svoj posao”.

IRENA DRAGIČEVIĆ, novinarka/urednica, članica Udruge Doktore, hitno!:

“Kao novinarka u proteklih 25 godina svoje karijere, nažalost, često sam se susretala, pisala i izvještavala o tužnim sudbinama i nesretnim pričama žena koje su obezvrijeđene i ponižene u svim segmentima društvenog života u Hrvatskoj, a posebno u Dalmaciji, koja je patrijarhalna i konzervativna sredina.  Uvijek su posebno potresne bile priče samohranih i razvedenih majki s kojima su djeca nastavila živjeti, a koje su se godinama, bezuspješno, borile za alimentaciju kod svojih muževa. Nažalost, svjedočila sam da mnoge to nisu uspjele dok su im djeca bila maloljetna i dok su se školovala. Neke su zadovoljštinu postigle tek nakon punoljetstva svoje djece. Nerijetko bi ta zadovoljština stigla prekasno, budući da su te obitelji već bile razorene i nesretna, a ta djeca su rasla bez primjerene roditeljske skrbi, u ozračju netolerancije i mržnje.  Sve to uvelike se odrazilo i na njihovo zdravlje, a mnoge i pokolebalo u odluci da i sami jednoga dana postanu roditeljima. Zato organiziramo ovu akciju, da ukažemo na gorući problem hrvatskog društva, na visoku ali i lokalnu politiku kojoj su „puna usta“ demografske obnove”.

                             

Kako nam i Vi možete pomoći da akcija poluči veći uspjeh

Budući da je teško doći do podataka o jednoroditeljskim socijalno ugroženim obiteljima, molimo vas, građane, da nam i sami predložite samohrane majke kojima je potrebna pomoć na našu e-mail adresu: anja.prajninger@doktorehitno.com i to  ime, prezime, adresu i ako je moguće broj telefona potrebitih samohranih roditelja.

Ukoliko možete i financijski pomoći ovoj akciji, odazovite se našem tečaju šminkanja. Naime, Udruge Doktore, hitno! u suradnji s poznatom splitskom profesionalnom vizažisticom Majom Gašpić Banić, organizira tečajeve šminkanja za žene, u svakodnevnom životu. Tečaj bi imao simboličnu cijenu, a dio sredstava odvajao bi se na poseban račun otvoren  samo za humanitarnu akciju „Lijepa na djelu“.

Ako vas pak ne zanima tečaj šminkanja, a želite pomoći, možete uplatiti sredstva na račun u Raiffeisen BANK, HR1024840081502014226.

Anja Prajninger

Doktore, hitno!