//Opasne pumpe za inzulin!

Opasne pumpe za inzulin!

“Oštećeni prsten pumpe može ubrizgavati previše ili premalo inzulina!?”

Proizvođač MiniMed inzulinske pumpe utvrdio je da postoji mogućnost potencijalne neodgovarajuće dostave inzulina zbog oštećenja prstena za učvršćivanje. Navedeni prsten omogućava pravilnu pohranu spremnika inzulina unutar pumpe. Pri padu ili udarcu pumpe može doći do napuknuća prstena odnosno nepravilnog zaključavanja spremnika, što može rezultirati prekomjernom ili nedovoljnom isporukom inzulina, priopćila je Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED).

Upozorenje, odnosno savjet odnosi se na MiniMed inzulinske pumpe serije 600, tip 640G i tip 670G, proizvođača Medtronic Minimed.

Savjet o korištenju medicinskog proizvoda i/ili radnje koje je potrebno poduzeti

Korisnicima koji posjeduju navedenu MiniMed inzulinsku pumpu serije 600, tip 640G i 670G, savjetuje se da pregledaju prsten za učvršćivanje pumpe i njezin spremnik. U slučaju da se spremnik ne može pravilno zaključati u pumpu ili ako je prsten oštećen, olabavljen ili ga nema, korisnicima se savjetuje da prekinu koristiti inzulinsku pumpu te da se savjetuju sa svojim liječnikom. Ako se spremnik pravilno zaključava pomoću prstena za učvršćivanje inzulinska pumpa može se nastaviti koristiti.

I.D.

Doktore, hitno!