No7 by Šime Kovačević

No7 by Šime Kovačević
D.H.

D.H.

“Zlatna – najdragocjenija boja”

Zlatnu boju teško možemo kvalificirati kao boju, jer nesumnjivo svoje značenje crpi iz samog materijala po kojemu nosi ime. Na skali se nalazi između žute i smeđe boje. Ona je “topla” boja koja, poput žute osvjetljava prostor i u njega unosi vedrinu i optimizam. Povezana je sa zapadom i sjeverozapadom i vrlo je pozitivna boja. Ovo je boja bogatstva i blagostanja. Povezana je sa Suncem i njegovom energijom koja daje život.

Zlatna je najdragocjenija boja među bojama, jer je zlato najdragocjeniji metal među metalima. Boja božanske ljubavi.To je boja prosvjetljenja i Božje milosti. Vrhovna svjesnost kao veza s kolektivnom sviješću je zlatna. Bezuvjetna ljubav, osjećaj ispunjenosti i povezanosti s cjelinom, stanje sklada i harmonije. U Zodijaku zlatna boja pripada Lavu.

Simbolizira veliku sreću, intuiciju, razumijevanje, predviđanje, financijsku dobit. Koristi se za liječenje, sreću, autoritet, ugled, čast, i osobnu moć. Koristite zlatnu za pouzdanje, slavu, uspjeh u kockanju, zadovoljstvo, poboljšanje zdravlja i vitalnosti, zaštitu, uspjeh, i moć. Harmonično djeluje na srce i opušta ga. Vjeruje se da ima zaštitna svojstva.

Stoljećima se smatralo da je zlatna najdragocjenija boja među bojama, jer je zlato najdragocjeniji materijal među svim materijalima. Na drevnim Egipatskim slikama u hramovima i piramidama naći ćemo zlatnu kao simbol moći, sunca i savršenstva duše. Predmeti za obrednu praksu u svim religijama su napravljeni od zlata – zlatni kipovi Bude u blještećim hramovima plijene svačiju pažnju. U Islamu su Sure (sveti tekstovi) ispisani zlatopisom. U kršćanstvu su gotovo svi sakralni predmeti od zlata; plitice, kaleži, Svetohraništa itd.

Boju zlata, koja je od pamtivijeka bila privilegij bogatih, najčešće koriste osobe koje vole naglasiti vrijednosti i oni koji su avanturisti i ne boje se eksperimentirati. Ako vam je zlatna najdraža boja, zračite karizmom i inidividualnošću. Vi ste draga i suosjećajna osoba koja pokazuje veliku toplinu prema svima koje sretnete. Uživate u pažnji, poštovanju, toplini i ljubaznosti koju obično dobijate od drugih u zamjenu za vašu dobrotu, suosjećanje i ljubav. Imate sofisticiran pristup životu s visokim idealima i standardima – točno znate što je ispravno, a što pogrešno, i nastojite slijediti ispravno. Prilikom odabira životnog partnera prilično ste selektivni i diskriminirajući – kvaliteta je tu jednako važna kao i ostatak života. Vi ste osoba koja ne sjedi i čeka da se nešto dogodi, već krećete u akciju.

Ako želite unijeti malo glamurozniji ili zabavniji stil u svoj dom, dodajte zlatne detalje. Zlato je univerzalno pa dobro izgleda u svim godišnjim dobima i u svim interijerima. Tekstil u zlatnoj boji izgleda odlično! I to mogu biti zavjese, deke, jastuci ili čak prostirka. Zlatni svijećnjaci, vaze, namještaj ili samo obojene noge namještaja učinit će da vaš prostor izgleda glamuroznije i šik.

Zlatna je kraljevska boja, boja moći, znanja i vlasti. Zato su kraljevske krune uvijek od zlata, ali i kao simbol da je njihova vlast odozgo. Zlatni nakit kao da podiže vrijednost osobe koja ga nosi, zlatno zaručničko i vjenčano prstenje bi svojom dragocjenošću trebalo zapečatiti svetost i dragocjenost međusobnih osjećaja, obećanja i zavjeta. Zlatne medalje dodjeljuju se pobjednicima, „zlatni standard“ je simbol izvrsne kvalitete ili usluge, a „zlatno dijete“ se smatra favoriziranim ili posebno talentiranim. Zlato u svom fizičkom obliku, po samoj svojoj prirodi, označava bogatstvo i prestiž u svakoj zemlji, kulturi i tržištu danas – to je vjerojatno najvrjednija roba s kojom se najlakše trguje na svjetskom tržištu.

Nosite li vi nešto zlatno? |

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.