Kalendar Udruge sindrom Down

Kalendar Udruge sindrom Down
D.H.

D.H.

“Promocija jednakosti”

Splitska Udruga „Sindrom Down“ odlučila je svima uljepšati novu godinu kalendarom na kojem njihovi članovi poziraju s poznatim osobama. Kalendar ima višestruku namjenu. Prva je da djeca s Downovim sindromom pokažu svima da su ravnopravni članovi društva, a druga je donacijama od kalendara pomoći radu udruge.

Na dvanaest fotografija i jednoj naslovnoj, štićenici udruge poziraju poput pravih manekena na prepoznatljivim splitskim lokacijama, u društvu poznatih Splićana.

Predsjednik Udruge za „Sindrom Down”, Davor Bučević istaknuo je kako je kalendar samo posljedica fotografija koje su napravili i da pokažu da djeca sa sindromom Down mogu sve u granicama svojih mogućnosti i da su tu s nama. Stoga je i moto ove kampanje „I mi smo s vama“.

Inicijator kalendara je poznati splitski novinar i modni kreator Šime Kovačević, koji je bio zadužen za odjeću i tematiku kalendara. Šime Kovačević želio je na taj način pokazati da oni mogu sve što možemo i mi i to je zapravo ta priča koja se krije iza kalendara. Istaknuo je da mu je bila izuzetna čast raditi s tim anđelima.

Fotografiju potpisuje modni fotograf Igor Emil Horvat za kojeg je ovo bio jedan poseban izazov.

Poznati Splićani koji su se s punim srcem ljubavi odazvali ovom projektu su: Vice Pavlov, Mirta Šurjak, Dora Vlajić, Nensi Očašić, članice splitske udruge Flamenco, Davor Kulić ravnatelj splitske Obrtničke škole, arhitekt Dražen Pejković, bračni

kuharski par Sandra i Dane Tahirović.

Za vizualni identitet ovog kalendara pobrinula se direktorica vizualnog identiteta brenda No7bysimekovacevic Maja Marija Vlajković.

U cijeli proces nastanka kalendara uz Školsku knjigu, koja ga je besplatno tiskala, sudjelovali su nastavnici i učenici Obrtničke škole. Nastanku kalendara pridonijeli su i škola jahanja Equinos te moto klub Fjaka.

Kako su nam se štićenici udruge pohvalili da su u manekenskom poslu izrazito uživali, sličan projekt najavili su i dogodine.

Eleonora Mandić

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.