//Medicinske sestre ponovno proglašene najetičnijim i najiskrenijim profesionalcima

Medicinske sestre ponovno proglašene najetičnijim i najiskrenijim profesionalcima

Već 18 godina zaredom, Amerikanci ocjenjuju poštenje i etičnost medicinskih sestara najvišim na popisu profesija / zanimanja koje Gallup provodi istraživanje u odraslih u SAD-u, prenosi portal Medicinska sestra.

Trenutno 85% Amerikanaca kaže da su poštenje i etički standardi medicinskih sestara “vrlo visoki” ili “visoki”, u suštini nepromijenjeni od onih 84% koji su isto rekli u 2018.

Gallup je vodeća američka analitička i savjetodavna tvrtka koja provodi sva značajnija istraživanja u SAD-u, a posebno vezano uz zadovoljstvo američkih građana sa različitim zanimanjima i profesijama.

Medicinske sestre se dosljedno i tako već 18 godina ocjenjuju najvišim ocjenama u iskrenosti i etičnosti od svih ostalih zanimanja o kojima Gallup provodi istraživanje među američkom populacijom.

Medicinske profesije općenito visoko ocjenjuju američka javnost po pitanju poštenja i etike, s najmanje šest od 10 odraslih u SAD-u koji kažu da liječnici, farmaceuti i stomatolozi imaju ove visoke vrline.

Jedina nemedicinska profesija koju Amerikanci sada drže na sličnoj razini poštovanja su inženjeri, pri čemu 66% kaže da pojedinci na ovom polju imaju visoku razinu poštenja i etike, piše Medicinska sestra.

I.D.

Doktore, hitno!