Kvaliteta četkice za zube utječe na opće zdravstveno stanje

Kvaliteta četkice za zube utječe na opće zdravstveno stanje
D.H.

D.H.

Na kvalitetu života utječe mnogo faktora među kojima je i kvalitetna oralna higijena koja podrazumijevanja temeljito pranje zuba minimalno dva puta dnevno. No, osim temeljitog četkanja i redovitih posjeta stomatologu, na oralno zdravlje može utjecati i učestalost mijenjanja četkice za zube.

Unatoč redovitom ispiranju ili čišćenju, četkica, prilikom redovitog korištenja, nakon svega par mjeseci može postati leglo bakterija zbog prenošenja bakterija iz usne šupljine na četkicu, ali i obrnuto. Osim toga, ovisno o intenzitetu trošenja, nije iznenađujuće da se četkica brzo može potrošiti te postati manje efikasna i neugodna za korištenje. Upravo zbog toga, stomatolozi preporučuju da svaka tri mjeseca promijenite svoju četkicu, kako biste maksimalno umanjili rizike od opadanja kvalitete oralne higijene.

IONICKISS četkice za zube medicinski dokazano ubija i stare bakterije te uklanjaju nečistoće do 48% od drugih četkica za zube međudjelovanjem pozitivno nabijenih iona iz sline i negativno nabijenih iona iz četkice, a vlakna iznimne kvalitete prodiru do svih nečistoća.Četkica u sebi sadrži integriranu bateriju čije je trajanje predviđeno i do godinu i pol. No, kako bi se četkica mogla mijenjati redovito, IONICKISS dolazi u dva dijela – drške u kojoj je integrirana baterija i nastavka četkice koji se jednostavno može zamijeniti. Uz činjenicu da je novitet iz Japana, IONICKISS je jedinstven upravo jer omogućava da se cjelovita četkica za zube ne mora mijenjati svaka tri mjeseca, već samo zamjenski nastavci, dok se kompletna četkica treba zamijeniti tek kada se istroši baterija.

IONICKISS četkice i zamjenski nastavci dolaze u dvije varijante – Soft i Flat – koje se razlikuju po čvrstoći vlakana. IONICKISS Flat proizvodi su namijenjeni korisnicima koji vole „tvrđe“ pranje zube, odnosno čvršća vlakna s manjom glavom koja je prilagođena takvoj vrsti pranja. IONICKISS Flat nastavci dolaze u četiri različite boje – plavoj, rozoj, zelenoj i narančastoj. IONICKISS Soft proizvodi su posebni zbog oblika glave te dvije vrste najfinijih vlakana koja svojim oblikom prodiru u međuzubni prostor i dubinski uklanjaju nečistoće. IONICKISS Soft nastavci u rozoj i plavoj boji omogućuju najmekaniji početak i kraj svakog vašeg dana.

Svi IONICKISS proizvodi dostupni su na webshopu www.ionickiss.hr, a promotivnim kodom ‘doktorehitno!’ možete ostvariti 15% popusta na kupljene proizvode u IONICKISS webshopu. Osim putem internetske trgovine, IONICKISS proizvodi će uskoro biti dostupni i na fizičkim prodajnim mjestima u gradu Splitu i na području Splitsko-dalmatinske županije. Raspitajte se u svojim ljekarnama o IONICKISS proizvodima, a uskoro ih pronađite i na policama u ljekarnama.

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.