Krešo Beljak, gradonačelnik Samobora, predsjednik HSS-a i saborski zastupnik

Krešo Beljak, gradonačelnik Samobora, predsjednik HSS-a i saborski zastupnik
D.H.

D.H.

 

“Kao osoba čiji karakter ne dozvoljava „mirovanje“, javne prostore sam jednostavno zamijenio kućim, improviziranim uredom i što je zanimljivo, automobilom”

 

-Samoizolacija najbolji je način sprečavanja širenja koronavirusa, kažu stručnjaci. Koliko se uspijevate izolirati s obzirom na posao kojeg obavljate?

* Jednostavno, slušam upute i savjete struke i vjerujem im u potpunosti. Gledajući kolege zastupnike ili djelatnike gradske uprave grada kojem sam gradonačelnik, ili pak djelatnike središnjice HSS-a, čini mi se da se u pravilu svi ponašaju isto. Zato to i ne smatram nikakvim problemom. Uostalom, dobar dio posla i inače obavljam putem telefona, odnosno društvenih mreža i elektronske pošte, tako da se taj način rada sada samo malo više intenzivirao.

-Što Vam najteže pada u cijeloj ovoj situaciji?

* Najteže mi ne pada ništa, želim pomoći i pomažem koliko god sam u mogućnosti i kome god mogu, tako da s te strane nema „teških padanja“. Obitelj je navikla da me gotovo uopće nema kod kuće, pa kako sad ipak više vremena provodim doma, manje je poslovnih kava, ručkova (odnosno uopće ih nema), obitelj je na neki način „u plusu“. Ipak, teško mi je gledati stanovnike mog grada i moje domovine, ali i općenito ljude u cijelom svijetu kako se nalaze u izvanrednom stanju straha, psihoze i nevjerice, te se nadam da će sve ovo brzo proći i da ćemo se svi ubrzo opet ponašati i živjeti kao i do prije koji tjedan.

-Kako koristite vrijeme koje ste do sada provodili negdje na javnim mjestima?

* Jednostavno nemam osjećaj da imam viška vremena. Kao osoba čiji karakter ne dozvoljava „mirovanje“, javne prostore sam jednostavno zamijenio kućim, improviziranim uredom i što je zanimljivo, automobilom. Jednostavno, spontano se dogodi da stanem sa strane i obavljam poslove putem telefonskih razgovora ili kontakata preko društvenih mreža iz auta. Tako da se može reći kako sam „javna mjesta“ u dobroj mjeri zamijenio „osobnim automobilom“. Parkiranim na dopuštenom mjestu, naravno.

-Planirate li obaviti neke stvari za koje do sada niste imali vremena?

* Nekako imam osjećaj da sada imam mnogo manje vremena za bilo što drugo osim posla, nego sam ga imao prije izbijanja ove krize. Tako da bez obzira na druge načine komunikacija i rada, slobodnog vremena kojeg sam i tako imao jako malo, sada imam još manje.

-Što ćete prvo učiniti nakon što prođe epidemija i ponovno budete mogli upražnjavati društvene kontakte ‘uživo’?

*Ne razmišljam o tome, u biti ne stignem razmišljati. Nadam se samo da će epidemija što prije proći i u Hrvatskoj i u cijelom svijetu i tada će sigurno i meni osobno, ali i svim drugim ljudima biti puno lakše. Samo da što prije sve ovo loše što nam se događa, to mi je najčešća misao ovih dana.

Irena Dragičević

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.