//Erol Gaši, SDP-ov zadarski gradski vijećnik i lokalni asistent europarlamentarke Biljane Borzan

Erol Gaši, SDP-ov zadarski gradski vijećnik i lokalni asistent europarlamentarke Biljane Borzan

 

“U ovom trenutku, najviše mi nedostaje kava iz espresso aparata”

-Samoizolacija najbolji je način sprečavanja širenja koronavirusa, kažu stručnjaci. Koliko se uspijevate izolirati s obzirom na posao kojeg obavljate?

* S obzirom da sam kao lokalni asistent eurozastupnice Biljane Borzan vezan uz rad Europskog parlamenta, izdana je preporuka za „rad od kuće“ te za sada taj tehnički dio dobro funkcionira. Naravno, do daljnjega su na snazi i zabrane za grupe posjetitelja u Europskom parlamentu, pa u ovom trenutku nemam ni uobičajena putovanja za Bruxelles ili Strasbourg s grupama.

-Što Vam najteže pada u cijeloj ovoj situaciji?

* U ovom trenutku, najviše mi nedostaje kava iz espresso aparata, sjesti s prijateljima i obitelji negdje na suncu… Mislim da ću nakon svega puno više cijeniti taj oblik našeg društvenog života. Da, nedostaju mi i te grupe posjetitelja, one uvijek nose neku svoju novu, posebnu priču.

-Kako koristite vrijeme koje ste do sada provodili negdje na javnim mjestima?

* Najviše ga koristim za druženje sa svojom kćerkicom Alinom. To mi u ovom trenutku predstavlja najveće zadovoljstvo, ona je moj ispušni ventil i plus koji nadoknađuje sve minuse koje ovaj oblik života nosi.

-Planirate li obaviti neke stvari za koje do sada niste imali vremena?

* Već sam krenuo. Dok nisam imao puno obveza, stalno sam nešto trenirao i bio puno agilniji kad je rekreacija u pitanju. Sad sam opet otkrio taj oblik života, svaki dan sa suprugom istrčim nekoliko kilometara, radim puno više na svom tijelu nego u zadnje vrijeme. To je jedna od stvari koje sam si zadao kao obvezu i kad ovaj oblik svojevrsne karantene završi.

-Što ćete prvo učiniti nakon što prođe epidemija i ponovno budete mogli upražnjavati društvene kontakte ‘uživo’?

*Sjesti u prvi kafić u kojem osjetim miris kave. I dati dobru napojnicu konobaru. Nikad nisam mislio da će mi toliko nedostajati.

 

Irena Dragičević

Doktore, hitno!