//NOVI REŽIM RADA ČISTOĆE: Pranje grada iz noćne u dnevnu smjenu

NOVI REŽIM RADA ČISTOĆE: Pranje grada iz noćne u dnevnu smjenu

“Novi režim zbog COVIDA-19”

S ciljem onemogućavanja i sprječavanja širenja koronavirusa, Čistoća Split je dosadašnje noćno pranje centra grada prebacila u dnevne smjene vodeći tako računa o zdravlju svojih radnika, ali i o čistoći i urednosti gradskih ulica.

Naime, u narednom periodu Čistoća Split će raditi sa smanjenim brojem radnika uz istodobno zadržavanje kvalitete svih svojih usluga. Iz tih razloga, na ulicama će češće biti korištena vozila perilice i čistilice te se građani mole za razumijevanje i strpljenje.

Danas tijekom jutra, radnici Čistoće obavili su pranje Ulice Ruđera Boškovića koristeći Piaggio vozilo i šmrkove. Za uži centar grada i dalje će koristiti Hako i City Jet vozilo za strojno pranje ulica, dok će drugo City Jet vozilo biti korišteno za pranje određenih ulica izvan centra grada. Upravo danas tim vozilom su oprane Ulica Domovinskog rata, Sukoišanska, Lička, Gundulićeva, Zrinsko Frankopanska i dio Matoševe ulice.

Iz Čistoće mole sugrađane da brinu o sebi, ostanu kući te slijede upute Nacionalnog kriznog stožera civilne zaštite o ograničenju kretanja.