//Pismo čitateljice: Osoblje iz doma u Vukovarskoj u suzama zbog uvjeta u kojima su one i korisnici

Pismo čitateljice: Osoblje iz doma u Vukovarskoj u suzama zbog uvjeta u kojima su one i korisnici

“Ili će osoblje kao i korisnici biti zaraženo, ili će pobjeći jer neće moći izdržati ove teške pa čak i nemoguće trenutke i uvjete.”

Molim za pažnju i pomoć!

Jutros sam se telefonski čula sa sestrom i njegovateljicom iz doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj, gdje moja majka boravi, te su mi u suzama prepričavale u kakvim su groznim uvjetima, kako one tako i njihovi korisnici.

Glavna medicinska sestra iz doma i njezina pomoćnica su otišle na bolovanje, dok je velika većina osoblja ili zaražena ili pod sumnjom na zarazu. Obzirom na tu situaciju, ostale su tek dvije njegovateljice na pedeset korisnika. Jedna medicinska sestra odgovorna je za tri kata i prizemlje doma. Za toliki broj korisnika to nikako ne može biti dovoljno. Padaju s nogu od umora.

Ili će osoblje kao i korisnici biti zaraženo, ili će pobjeći jer neće moći izdržati ove teške pa čak i nemoguće trenutke i uvjete.

Zvala sam ministra zdravstva, a dobila pomoćnika. Zvala sam Hrvatski zavod za javno zdravstvo i molila ih za pomoć jer zaista treba poduzeti nešto, pod hitno! Strahota!

Moja majka je za sada dobro iako je sedmoro korisnika s njezinog kata premješteno.

Apeliram na sve nadležne institucije da se nešto poduzme dok ne bude prekasno.

Darija Milišić

Doktore, hitno!