//Toni Miljak, prodekan za nastavu i kvalitetu Visoke škole Aspira

Toni Miljak, prodekan za nastavu i kvalitetu Visoke škole Aspira

” Druženja i šetnje uživo s prijateljima pretvorila su se u virtualne videopozive”

 

 

-Samoizolacija najbolji je način sprečavanja širenja koronavirusa, kažu stručnjaci. Koliko se uspijevate izolirati s obzirom na posao kojeg obavljate?

*Obzirom da su sva visoka učilišta u Republici Hrvatskoj prešla na online nastavu, i mi u Visokoj školi Aspira održavamo nastavu od doma putem webinara, teams-a ili pak Skype-a, ovisno o preferencijama studenata i nastavnika. Naravno, postoje i dežurstva u samoj ustanovi pa povremeno odem i do ureda, a sve sukladno uputama Stožera civilne zaštite.

-Što Vam najteže pada u cijeloj ovoj situaciji?

*Zdravlje je najvažnije ali moram priznati da sloboda kretanja sve više i više nedostaje. Nadam se da će ovo razdoblje ubrzo proći i da ćemo biti barem malo slobodniji pridržavajući se uputa.

-Kako koristite vrijeme koje ste do sada provodili negdje na javnim mjestima?

*Jako puno vremena ode na samo pripremanje nastave jer treba sve nastavne materijale prilagoditi online nastavi. Tu su i obveze koordinacije svih rasporeda i nastavnika tako da radni dan brzo prođe. Druženja i šetnje uživo s prijateljima pretvorila su se u virtualne videopozive.

– Planirate li obaviti neke stvari za koje do sada niste imali vremena?

*Vikendi su se iskoristili za određene manje radove po stanu. Također, sve više i više usavršavam svoje kulinarske sposobnosti.

-Što ćete prvo učiniti nakon što prođe epidemija i ponovno budete mogli upražnjavati društvene kontakte ‘uživo’?

*Otići ću s prijateljima na omiljena mjesta. U Splitu uz more, dok u Zagrebu će to biti vrlo vjerojatno negdje u Tklači. Nadam se samo da se stanje nakon potresa popravlja.

Anja Prajninger

Doktore, hitno!