Sandro Kraljević, mag. psych

D.H.

D.H.

“Trenutno radim na proširivanju svoje web-stranice, dodajući dosta opisnih tekstova o uslugama koje nudim u sklopu svoje tvrtke”

 

-Samoizolacija najbolji je način sprečavanja širenja koronavirusa, kažu stručnjaci. Koliko se uspijevate izolirati s obzirom na posao kojeg obavljate?

*Uspijevam poprilično. Ovo razdoblje rada od doma traje već mjesec i pol, unutar kojeg sam uspostavio nove rutine i radne navike. Sasvim mi je normalno ostati doma (ako treba i cijeli dan) i radne aktivnosti obavljati unutar četiri zida. Što se tiče mog standardnog posla, trenutno je sve stavljeno na čekanje, s obzirom da mi većina usluga zahtijeva direktan kontakt s klijentima. Njega sada održavam digitalnim putem – savjetovanja, coachinge i terapije najčešće Skypeom, a edukacije sam “prebacio” u oblik webinara.

Koronavirus nas je sve prisilio na prilagodbu preko noći, kao i na digitalizaciju poslovanja, te nam nije ostavio previše prostora za manevar. Međutim, ja to gledam s pozitivne strane – tvrtke su osuvremenile, ubrzale i digitalizirale svoje procese i procedure, što je za neke od njih svakako veliki korak!

-Što Vam najteže pada u cijeloj ovoj situaciji?

*Najviše mi nedostaju druženja s dragim mi ljudima, ispijanje kava i izlasci vikendom. Vrlo sam društvena osoba i volim svoje slobodno vrijeme provoditi s drugima. Zbog toga bih rekao da me pandemija koronavirusa najviše “pogodila” na socijalnoj dimenziji, puno više nego na radnoj – posla, barem u branši psihologije, uvijek ima, a pogotovo sada.

Međutim, zahvaljujući tehnologiji i raznim aplikacijama, i dalje uspješno održavam kontakt s prijateljima, kolegama i klijentima. Dnevno znam biti i po nekoliko sati na mobitelu ili videopozivima, kako bih se ispričao s drugima, pitao ih kako su i kako podnose ovo ludo i neizvjesno vrijeme. Naravno, nikakav digitalni kontakt ne može zamijeniti vrijeme provedeno uživo s nekim, ali je jedina opcija koju imamo u ovom periodu.

-Kako koristite vrijeme koje ste do sada provodili negdje na javnim mjestima?

*Osjećaj boravka na javnim mjestima, u gradskoj vrevi i na prepunim terasama kafića rijetko što može zamijeniti. Meni kao društvenjaku pogotovo nedostaje taj aspekt svakodnevice. Na sreću, vrlo sam brzo razumio ozbiljnost situacije oko pandemije, čim su krenule prve restriktivne mjere Nacionalnog kriznog stožera. Upravo zbog toga sam vrlo brzo prihvatio činjenicu da ću gradsku vrevu trebati zamijeniti izolacijom i vremenom provedenim sa članovima svoje obitelji, te mi stoga to i nije palo toliko teško koliko sam mislio da hoće.

Naravno, to ne znači da sam stalno kod kuće. S vremena na vrijeme odem u kratku šetnju sa psom, a i tu su nezaobilazni poslovi kupovine namirnica i briga oko kućanstva. Iskoristim svaku priliku da nakratko izađem iz stana, posebice sada kada su nam došli ljepši i topliji dani (naravno, uz sve mjere opreza!).

-Planirate li obaviti neke stvari za koje do sada niste imali vremena?

*Da, i “bacio” sam se na te aktivnosti de facto od prvog dana izolacije. Imam nekoliko projekata koji su do sada “čekali bolje dane”, jer nikako nisu uspijevali doći na vrh moje liste prioriteta, te sam ih zbog toga stalno odgađao.

Trenutno radim na proširivanju svoje web-stranice, dodajući dosta opisnih tekstova o uslugama koje nudim u sklopu svoje tvrtke. Također, privodim kraju našu online platformu za psihologijsko testiranje, a u planu mi je malčice aktivirati i naš Youtube kanal – imam dosta snimljenog sadržaja s različitih predavanja, konferencija i stručnih skupova koji čekaju da ugledaju svjetlo dana |

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.