//Budite deset godina mlađi-Kako?

Budite deset godina mlađi-Kako?

Trendovi se mijenjaju, ali neke frizure nikada ne izlaze iz mode i imaju moć da nas pomlade i do desetak godina.

Svaka žena ima želju da što duže zadrži taj mladolik izgled, a frizeri su konačno našli savršenu formulu za to. Uz malo truda i pravi način stiliziranja, u nekoliko trenutaka možete izgledati drastično mlađe. Bez odlaska pod nož, izbrisat ćete nekoliko godina kao gumicom sa svoga lica.

Pravilo koje u većini slučajeva važi, kada zagazite u četrdesete godine, kosu treba posvijetliti bar za jedan ton ili je osvježite s nekoliko svjetlijih pramenova. Svjetlije nijanse daju licu blistavost i svježinu koja je neophodna u zrelim godinama.

Nerijetko većina žena ovo shvati doslovno i nakon četrdesete se nerijetko dogodi da crnka preko noći postane plavuša, ali to nije ono što frizeri misle. Takvi drastični koraci nisu dobri, dovoljno je posvijetliti kosu nekoliko tonova od one boje koju trenutno imate. U tome su svi suglasni.

Što se tiče samog oblika, najbolji izbor su stepenaste ili potpuno ravne frizure, srednje dužine, ali najvažnije je da linija bude mekana. Šiške i dugu kosu treba izbjegavati.

Žene u četrdesetim godinama, savjetuju frizeri, ne bi trebala više nositi razbarušene i previše nonšalantne frizure, osim ako se ne uklapa u stil odijevanja i stil života. U ovoj dobi važno je da kosa bude vrlo kvalitetno ošišana tako da je žena može kod kuće sama bez muke osušiti i počešljati da ima urednu frizuru. Općenito, poželjnije je da frizura bude uredna, profinjena i njegovana.

Još jednom da ponovimo, što se tiče dužine najbolji je izbor kosa do ramena, a i boja bi trebala biti smirenija. Najzahvalniji su izbor topli tonovi zlatne i smeđe boje.

Eleonora Mandić

Doktore, hitno!