Jedi što vrijedi – Baklava 2.0.

Jedi što vrijedi – Baklava 2.0.
Anja Prajninger

Anja Prajninger

Arsana Tasting House preporučuje novi izgled, jednostavnu pripremu i prekrasan okus baklave 2.0.

 

Rijetki znaju da baklava nije ni turska, ni grčka, a bome ni bosanska, već armenijska slastica. Nismo upoznali osobu koja nema mišljene o baklavi, poneki je ne vole dok ne probaju baklavu baš točno onoliko slatku koliko im paše. Grci su zaslužni za izradu tijesta tj tankih kora kao list, dok su osmanlije zaslužne jer su očuvali recept i raširili ga po zemljama nad kojim su imali utjecaj.

Arsana Tasting House preporučuje novi izgled, jednostavnu pripremu i prekrasan okus baklave 2.0.

Potrebni sastojci:

  • 500 gr tjestenine gnijezda
  • 250 gr mljevenih oraha
  • 500 gr šećera
  • 0,5 l vode
  • 1 limun

Priprema:

 U pleh posložite gnijezda tjesteninu, pospite ih mljevenim orasima, protresite pleh kako bi orasi što više ispunili gnijezda te prelijte tekućinom koju ste prokuhali od šećera, vode i limuna. Pleh pokrijte folijom te 15 minuta pecite na 175 stupnjeva, potom ga otkrijte i pecite još 15 minuta, odnosno dok gnijezda ne dobiju poznatu laganu smeđu boju.

U slast!

D.H.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.