Iz ljekarni se povlači lijek Daltex 50 mg/1000 mg filmom obložene tablete

Iz ljekarni se povlači lijek Daltex 50 mg/1000 mg filmom obložene tablete
D.H.

D.H.

“U trima serijama lijeka u kutijama nedostaje uputa o njegovu korištenju”

Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode HALMED obavijestila je danas kako je obustavila prodaju lijeka Daltex 50 mg/1000 mg filmom obložene tablete iz serija E3G126, E3G125 i E3G127.

“Navedeni postupak obustave provodi se zbog moguće neispravnosti s obzirom na to da postoji sumnja da lijek nije opremljen uputom o lijeku”, poručuju iz HALMED-a

Distribucija i prodaja ovih serija lijeka obustavljena je u suradnji s tvrtkom Medochemie Ltd. iz Cipra, koja je nositeljem odobrenja za stavljanje u promet lijeka. Obustava primjene provodi se do razine veleprodaja.

“Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu su dostupne druge serije navedenog lijeka koje nisu zahvaćene ovom neispravnošću, stoga navedeni postupak obustave primjene ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta”, ističu iz HALMED-a.

D.H.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.