Prava obitelji s troje i više djece su predizbornom temom

Prava obitelji s troje i više djece su predizbornom temom
D.H.

D.H.

Udruga Obitelji 3plus provela je novo veliko istraživanje s ciljem pravodobnog informiranja 3plus obitelji i cjelokupne hrvatske javnosti o stavovima političkih stranaka vezano uz mjere obiteljske i demografske politike koje planiraju provesti ako budu participirale u izvršnoj vlasti nakon izbora za zastupnike u Hrvatski sabor koji će se održati 5. srpnja. Političkim strankama i koalicijama postavljena su tri konkretna pitanja na koja se moglo odgovoriti s DA ili NE, a svoj su odgovor mogle i kratko obrazložiti. Također je bilo omogućeno i predstavljanje dodatnih mjera koje namjeravaju provesti ako budu participirali u izvršnoj vlasti nakon predstojećih izbora za Hrvatski sabor. Pitanja su se odnosila na dječji doplatak, pronatalitetni dodatak te usklađivanje obiteljskog i profesionalnog života.

Prema zadnjem popisu stanovništva u Hrvatskoj je čak 112.830 obitelji s troje ili više djece u kojima živi gotovo 600.000 članova (roditelja i djece) te zato smatramo izrazito važnim da se kandidati za zastupnike u Hrvatski sabor unaprijed izjasne o pitanjima koja su od svakodnevne važnosti za te obitelji.

D.H.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.