Povlači Ferringov sprej za nos Minirin

Povlači  Ferringov sprej za nos Minirin
D.H.

D.H.

“Razlog je smanjeni volumen otopine u bočicama te odstupanje od specifikacije za sadržaj djelatne tvari desmopresin i pomoćne tvari benzalkonijev klorid”

Tvrtka Ferring GmbH, nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Minirin 10 mikrograma po potisku, sprej za nos, u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serija R14349N i R14349V navedenog lijeka. Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Kako doznajemo u HALMED-u, razlog povlačenju je ‘neispravnost u kakvoći’, odnosno ‘smanjeni volumen otopine u bočicama te odstupanje od specifikacije za sadržaj djelatne tvari desmopresin i pomoćne tvari benzalkonijev klorid’.

‘Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu su dostupne druge serije predmetnog lijeka koje nisu zahvaćene navedenom neispravnošću, stoga predmetni postupak povlačenja ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta’, priopćeno je iz HALMED-a.

D.H.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.