//Kako napraviti ulje od mrkve za preplanuli ten

Kako napraviti ulje od mrkve za preplanuli ten

 

“Mrkva je jedan od najboljih izvora beta karotena koji ublažava osjetljivost kože na sunce”

U sred smo ljeta i svi koji mogu prepuštaju se radostima kupanja i sunčanja. Mnogi uz kreme s visokim zaštitnim faktorom, vole koristiti i prirodne pospješivače preplanulosti. Među njima je omiljeno ulje od mrkve. Kako ga napraviti, otkriva Ordinacija.

Mrkva je jedan od najboljih izvora beta karotena koji ublažava osjetljivost kože na sunce te potiče preplanulost, a sva “obojena” voća i povrća, poput mrkve, pigment dobivaju isto od beta-karotena, jakog antioksidanta koji se u organizmu pretvara u vitamin A. Beta-karoten, također balansira pH-a vrijednost kože, pomaže u borbi protiv suhoće, te potiče regeneraciju stanica. Rezultat je nježna i glatka koža.

No, tu nije kraj! Ovo povrće bogato vitaminom A nije zdravo samo za oči o kožu, ona je izvrsna za zdravo vlasište te sjajne i jake vlasi.

Sigurno je najkvalitetnije ulje koje ćete napraviti sami, a možete ga dodati kremama ili šamponima.

Kako napraviti ulje mrkve?

Potrebne su vam 2 mrkve (organski uzgoj), te kokosovo ili maslinovo ulje.
Operite, ogulite i naribajte mrkve te ih stavite u express lonac s dodatkom ulja po odabiru toliko da prekrije mrkvu.

Uključite polagano kuhanje na jako slaboj vatri i ostavite da se kuha nekoliko sati dok se sve ne pretvori u narančastu tekućinu.

Kroz čistu gazu procijedite ulje i stavite ga u staklenu posudu s poklopcem. U hladnjaku ga možete čuvati do 6 mjeseci.

ULJE MRKVE ZA NJEGU KOSE

Ovo je ulje je puno nutrijenata koje kosa voli poput vitamina A i E. Ono će prevenirati gubitak kose i poticati rast. Od njegovog korištenja kosa će biti sjajnija jer je ono savršeno hrani. Kako ulje mrkve potiče cirkulaciju, jača korijen kose i sprječava oštećenja nastala vanjskim utjecajima. Ako želite doživjeti ove promijene na kosi, savjet je da ga koristite pri svakom pranju.

D.H.

Doktore, hitno!