//NO7BYSIMEKOVACEVIC: Life is Too Short to Wear Boring Clothes

NO7BYSIMEKOVACEVIC: Life is Too Short to Wear Boring Clothes

 

Šime Kovačevića – no7bysimekovacevic”

Pod motom “Life is Too Short to Wear Boring Clothes“ ili prevedeno na hrvatski “Život je prekratak da bi nosili dosadnu odjeću” odsada stoji cijela kolekcija post korone brenda poznatog tv lica i dizajnera Šime Kovačevića – no7bysimekovacevic.

Kako je Šime, kaže, zbog korone nekako kao i svi mi izgubio jedno godišnje doba – proljeće, kada se sve budi i cvijeta, to izgubljeno razdoblje odlučio je oživjeti u ljetnoj kolekciji koja odiše proljećem, od boja do uzoraka. Prvi put upustio se u još jedan izazov – u izradu kupačih kostima i za žene i za muškarce.

Zašto? – pitali smo ga. Odgovor je, kaže Šime, jednostavan: novo iskustvo, pomicanje novih granica. Cijelo vrijeme korone i ostanka u kući iskoristio je da nauči nove stvari: da surfa bespućima interneta u povijest, ali i sadašnjost mode. I tako je nastao ta pomalo nespojivo – spojiva kolekcija. S jedne strane kaftani koji odišu proljećem, s druge strane kupači koji nose u sebi doba zlatnog Holywooda, kada su svijetom vladale dvije boje, točnije nisu prave boje – bijela i crna u slikarstvu su poznate kao akromatske boje. Kako jedna slika govori tisuću riječi, kaže Šime, prepušta nam da plovimo kroz modne fotografije njegove posljednje kolekcije, nošeni maštom.

Modeli; Dora Vlajić, Katarina Marelić, Martin Brlečič, Marko Šurija, Dragana Abaz, Željana Balagović, make up, Sara Matić te fotografi Paula Srdanović, Luka Konačan i Igor Emil Horvat.

D.H.

Doktore, hitno!