//Ravnateljica NZJZ SDŽ prim. dr. sc. Željka Karin u samoizolaciji, od korone umro muškarac, danas 114 novooboljelih

Ravnateljica NZJZ SDŽ prim. dr. sc. Željka Karin u samoizolaciji, od korone umro muškarac, danas 114 novooboljelih

“Među novozaraženima 62 je iz Splita”

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko dalmatinske županije, prim. dr. sc. Željka Karin od danas se nalazi u samoizolaciji nakon saznanja kako je član njene obitelji pozitivan na covid infekciju. Po saznanju te informacije, dr. Karin obavila je testiranje na covid infekciju, a po pristiglom rezultatu testa potvrđeno je da nije pozitivna na covid infekciju.
Poštujući sve epidemiološke mjere dr. Željka Karin nalazi se u samoizolaciji priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 878 obrađenih testova danas je 114 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 62, Imotskog 6, Kaštela 7, Makarske 2, Omiša 3, Sinja 6, Solina 3, Suptera 1, Trogira 2, Dicma 1, Dugog Rata 2, Dugopolja 2, Hrvaca 2, Klisa 1, Otoka 2, Podbablja 1, Podgore 1, Podstrane 1, Postira 1, Prološca 3, Runovića 1, Segeta 1, Zmijavaca 1 i Ciste Provo 2 osobe.

Od 114 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 38 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1337 osoba nalazi se u samoizolaciji.
Na bolničkom liječenju nalazi se 48 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 3 osobe nalaze na respiratoru.
4 osobe se nalaze u karanteni.
Prema izvješću KBC-a Split preminula je muška osoba stara 60 godina koja je uz niz drugih komorbiditeta bila pozitivna i na COVID infekciju.

D.H.

Doktore, hitno!