//SPLIT 3: Netko je ponovno otpilio stupiće u pješačkoj zoni

SPLIT 3: Netko je ponovno otpilio stupiće u pješačkoj zoni

“Kotarske vijećnice Splita 3, Sara Paligorić i Eleonora Mandić ponovno su alarmirale komunalno redarstvo i policiju”

Kotarske vijećnice Splita 3, Sara Paligorić i Eleonora Mandić u srpnju ove godine podigle su prašinu u javnosti objavom vezanom za ulazak dostavnih vozila na prostore pješačke zone u njihovom kotaru.

Nakon toga, grad je dao nalog da se na mjestima ulazaka u područje pješačke zone, dostavnih vozila, ponovno postave stupići s lokotom, jer prethodno postavljene stupiće, nepoznati počinitelj je nelegalno uklonio.

Dana 23. rujna 2020. postavljeni su novi stupići, koji su u vlasništvu grada Splita, da bi ni 24 sata nakon postavljanja, isti opet bili uklonjeni od strane nepoznate osobe.

Kotarske vijećnice Mandić i Paligorić, kontaktiraju komunalno redarstvo, ostale članove kotarskog vijeća, te su obaviještene i gradske službe, a koliko imamo saznanja i policija.

“Ovim putem molimo sve nadležne službe da poduzmu sve radnje u pronalasku i identificiranju nepoznatog počinitelja, te da se što žurnije postave novi stupići s lokotom, jer sigurnost stanovnika našeg kotara i svih koji ga posjećuju nam je na prvom mjestu.Ako se ne možemo osjećati sigurno od motornih vozila u pješačkoj zoni, gdje ćemo?

I za kraj, za one koji ne znaju što je pješačka zona: Pješačka zona je uređena prometna površina u prvom redu namijenjena za kretanje pješaka, u kojoj nije dozvoljeno kretanje motornih vozila, osim vozila s posebnom dozvolom”, poručuju sa Splita 3.

D.H.

Doktore, hitno!