//Poboljšajte pamćenje, vratite energiju i libido-MACA PRAH KAO PRIRODNI AFRODIZIJAK I ANTIDEPRESIV

Poboljšajte pamćenje, vratite energiju i libido-MACA PRAH KAO PRIRODNI AFRODIZIJAK I ANTIDEPRESIV

Ukoliko do sada niste čuli za maca prah, upoznat ćemo vas sa širokom paletom njegovih učinaka na ljudski organizam.

Maca u prahu dodatak je prehrani koji sadrži pravo nutritivno bogatstvo. Maca je izvorno korjenasta biljka podrijetlom iz Perua koja se koristi već 2000 godina, a prema legendi, Inke su je davali svojim ratnicima za veću snagu i izdržljivost. Macu u prahu jednostavno dodajte u salatu, piće, kuhanu hranu, sok ili mlijeko. Izvrsna je i u kombinaciji s bananom radi neutralizacije okusa. Dnevna doza su tri čajne žličice.

Konzumiranjem maca praha nećete nanijeti nikakvu štetu svom organizmu, naprotiv, u jako puno segmenata će podignuti kvalitetu vašeg zdravlja. 

Ako patite od depresije, anksioznosti ili ste konstantno pod stresom, maca prah će vam ublažiti negativne simptome i pomoći u regulaciji čestih promjena raspoloženja. 

Također, vrlo je djelotvorna kod povećanja koncentracije i pamćenja pa može pomoći ukoliko ste student kojemu je potrebna dodatna energija i usredotočenost na učenje. 

Blagotvorno djeluje na cjelokupno zdravlje jer opskrbljuje tijelo željezom i crvenim krvnim stanicama pa samim time pomaže kod problema s anemijom. Također, održava zdravlje kostiju i zuba, a pomaže i kod bržeg zacjeljivanja rana. 

Uzimanjem maca praha možete ublažiti simptome menopauze, ali i liječiti sterilnost kod muškaraca jer maca prah povećava pokretljivost i proizvodnju spermija. Također, služi i kao prirodni afrodizijak. 

Ukoliko se stalno osjećate umorno i bez energije, konzumiranjem maca praha već nakon nekoliko dana možete primijetiti povećanje energije i izdržljivosti. Zbog toga i mnogi sportaši koriste maca prah kao dodatak prehrani. 

Maca se pokazala vrlo učinkovitom i u borbi s problematičnom kožom. Pomaže u čišćenju akni i stabilizaciji crvenila. 

Maca prah ne djeluje odmah nakon uzimanja već su rezultati vidljivi nakon nekog vremena korištenja koje treba biti konstantno, ali se ne smije konzumirati preko mjere kako ne bi došlo do hormonalnog disbalansa. Ukoliko primijetite hormonske promjene, trebali biste smanjiti dozu ili napraviti pauzu. Trudnice i dojilje ne bi smjele konzumirati maca prah. 

Doktore, hitno!