OPREZ Povlače se smrznute lignje

OPREZ Povlače se smrznute lignje
D.H.

D.H.



-Otkriven kadmij-

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu obavijesti o povlačenju i opozivu objavljene dana 16. 10.2020. na službenim stranicama Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu za proizvod Lignja patagonika cijela, smrznuta, 500g, LOT 012921, roka trajanja: 14.07.2021.

Ponovnim tumačenjem laboratorijskog nalaza utvrđeno je da gore navedeni proizvod ne prelazi najveću dopuštenu količinu od 1 mg/kg kadmija te da isti udovoljava odredbama Uredbe Komisije (EZ) br. 1881/2006 od 19. prosinca 2006. o utvrđivanju najvećih dopuštenih količina određenih kontaminanata u hrani.

Iz navedenih razloga obavijest za potrošače je uklonjena sa službenih stranica Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu te se gore navedeni proizvod može konzumirati bez ograničenja.

Podaci o proizvodu:

Proizvođač: NATURA d.o.o., Ulica kralja Zvonimira 42, Vinkovci

Veleprodaja: METRO Cash and Carry d.o.o., Jankomir 25, Zagreb

Podrijetlo proizvoda: Španjolska

D.H.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.