//MILNA Osigurava stambeni kontejner za 7-članu obitelj iz Petrinje

MILNA Osigurava stambeni kontejner za 7-članu obitelj iz Petrinje

 

-Ova bračka općina već je obitelji prve rođene bebe u Sisku donirala jedan kontejner-

Načelnik Milne, Frane Lozić izvjestio je kako su u općinskom proračunu osigurana sredstva za kupnju još jednog stambenog kontejnera u kojem će biti zbrinuta sedmeročlana obitelj Tubić s područja Petrinje.

Podsjetimo, Milna je već darovala jedan kontejner u koji je uselila obitelj malenog Darisa Safića, prve rođene bebe u 2021. godini u Sisku.

Načelnik je vijest, uz zahvalu svojim sugrađanima, podijelio i putem Facebooka.

‘Poštovani građani naše Općine,

Prije svega ovim putem Vam se u svoje osobno ime i u ime svih vijećnika i djelatnika naše Općine osobno zahvaljujem na Vašoj humanosti i srčanoj pomoći koju ste od prvih trenutaka pružili i pružate na sve moguće načine kako bi pomogli našim prijateljima iz Petrinje, Siska, Gline i svim naseljima pogođenim potresom. Zahvaljujem se dobrim ljudima našeg DVD-a, Crvenog križa, svim udrugama i organizacijama koje će, duboko sam uvjeren, i dalje nastaviti akcijama pomoći dok se i zadnja obitelj i zadnji čovjek na nastradalom području ne zbrine.

Vi, građani naše Milne, Bobovišća, Bobovišća na moru, Ložišća i Podhuma ste ti koji vašim radom i stvaranjem dodatnih vrijednosti omogućavate Općini da planira i stvara nove vrijednosti za bolji i ugodniji život na području naše Općine. Zato Vas posebno želim izvijestiti da ste upravo Vi kroz proračun Općine Milna omogućili da svi zajedno zbrinemo još jednu obitelj s petero djece na području grada Petrinje. Upravo zato Općina Milna je donijela odluku da dio prihoda iz proračuna za 2021. godinu se preusmjeri u nabavu još jednog stambeno-boravišnog kontejnera kojega ćemo zajedno donirati na korištenje sedmeročlanoj obitelji Tubić.

Ugovor o nabavi stambenog kontejnera je zaključen sa tvrtkom Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca i iznosi 67.500 kuna sa PDV-om. U izradi je, a po isporuci biti će prevezen na adresu obitelji Tubić. Svjesni smo da će naši prijatelji iz Petrinje dugo vremena morati boraviti u privremenom smještaju, a pogotovo u nadolazećim zimskim uvjetima, naručeni kontejner je stoga opremljen minimalnim uvjetima za koliko toliko normalan život (namještaj, sanitarni čvor, mini kuhinja, sustav grijanja).

Još jednom se zahvaljujem svima Vama koji ste kroz proračun naše Općine omogućili da svi zajedno pokažemo da smo dio velikog srca pomoći građanima sa područja nastradalim potresom’, poručio je Lozić.

D.H.

Doktore, hitno!