//SREĆA ILI PROKLETSTVO

SREĆA ILI PROKLETSTVO

Kako je to biti obrazovana, uspješna poslovna žena?

Donosimo Vam priču baš takve žene i zaključak psihologa.

Za potrebe ovog teksta zvat ćemo je Mila. Mila već godinama ne može naći muškarca s kojim bi bila u sretnoj vezi, punoj poštovanja i ljubavi.

Mila je obrazovana i vrlo uspješna poslovna žena, godinama na vodećim pozicijama u tvrtki za koju radi. Iza sebe ima propali brak i dvoje odrasle djece.

U svakom pogledu ona je uspješna žena, osim u ljubavi. Mila je itekako voljela. Ludo je bila zaljubljena u svog supruga. Zato se i udala za njega. Dok se ona obrazovala i penjala se prema vrhu, gradeći uspješnu poslovnu karijeru, njen suprug je bio običan radnik u jednoj firmi sa prosječnom plaćom. Nije imao želje i ambicije za profesionalnim napretkom.

Dok se Milina karijera razvijala, dok je ona išla ka vrhu on je postajao sve nezadovoljniji i njihov brak je bio u krizi. Jednog dana ga je Mila otvoreno pitala što da radi, kako bi spasila njihov brak.

„Napusti posao i bavi se s obitelji“, bio je njegov zahtjev.

Mila je pristala. Dala je otkaz i postala domaćica, a sve zbog „mira u kući“. Međutim, taj mir nije nikako dolazio. Zašto? Muž je bio ogorčen, ništa mu nije odgovaralo. Smetala mu je Mila koja poslušno sjedi doma. Sve ga je podsjećalo na to da je ona u životu uspjela, a on nikada nije.

Kako se situacija u braku nije popravljala ni nakon nekoliko godina, Mila se odlučila na razvod braka. Ostavila je muža i počela iz početka.

Sama je školovala djecu, opet karijeru podigla iz pepela, ali i dalje nije imala sreće u ljubavi.

Riječ psihologa:

Ako vaš partner ne raste i ne razvija se uz vas, onda ga ostavite bez oklijevanja. Ne pokušavajte ga promijeniti. Ne gubite vrijeme.

U muškom okružju u kojem radi Mila svi odreda su uspješni poslovni ljudi, ali oženjeni. Oni muškarci kojima se Mila sviđala bili su mahom ženskaroši koji nisu dolazili u obzir.

Savjet Mili, gledaj malo među izuzetno uspješnim poslovnim ljudima koji imaju iste interese kao i ti. Ako dovoljno dugo gledaš, naći ćeš način da nađeš ono što tražiš.

Zato, žene – pišite doktorske disertacije, grabite naprijed  i nikako se ne osvrćite iza sebe. Ne gledajte ljude koji su ispod vas, oni će vas samo povući na dno. Ništa dobro neće izaći iz toga. Čak i ako se potpuno promijenite, postanete ono što on traži od vas – ni tada mu nećete odgovarati.

Bolje biti sam nego u lošem društvu!

D.H.

Doktore, hitno!