//HITNA POMOĆ Stiglo 9 novih vozila

HITNA POMOĆ Stiglo 9 novih vozila

-Osigurala ih je Splitsko-dalmatinska županija-

 

Zavod za hitnu medicinu bogatiji je za devet vozila vrijednih 4,1 milijun kuna koje je kupila Splitsko-dalmatinska županija. Ključeve novih vozila, četiri hitne medicine za Omiš, Trogir, Kaštel Stari i Imotski te pet sanitetskog prijevoza za Split i Vrgorac uručio je župan Blaženko Boban, javlja Dalmatinski portal.

Boban se i ovom prigodom zahvalio svim zdravstvenim djelatnicima. Županiji je, kazao je, oduvijek važna obučenost, spremnost i tehnička opremljenost svih naših žurnih službi, prije svega našega Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Svima je, rekao je, jasno kako je životno važno održati stalnu ljudsku i tehničku pripravnost da se djeluje u okviru tzv. ‘zlatnog sata’. Naglasio je i kako je vozni park Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije najmlađi u Hrvatskoj.

– U ovakvim prigodama sam zato posebno radostan, poglavito sada, u novim uvjetima i okolnostima pandemije, u kojima su se brojni naši sugrađani mogli i osobno uvjeriti što nam znači brzina, obučenost i spremnost na potpuni angažman naših liječnika, medicinskih sestara i svih zdravstvenih djelatnika – ustvrdio je.

Stoga je, podvukao je, čin simboličnog uručivanja ključeva ravnatelju dr. Leu Luetiću, prava prigoda za iskazati osobnu, građansku zahvalnost i priznanje institucija svim našim zdravstvenim djelatnicima za njihovo nesebično sebedarje i potpunu predanost poslu kroz 2020. i sve prijašnje godine.

Luetić je zahvalio županu i suradnicima na kontinuiranoj brizi za sigurnost i stvaranje boljih uvjeta za rad djelatnika hitne medicinske pomoći.

– Godišnje se obavi oko 65 tisuća sanitetskih prijevoza i oko 5 tisuća hitnih intervencija – rekao je.

Najstarije vozilo je u sanitetskom prijevozu, staro je oko 8 godina, a na raspolaganju imaju 50 vozila hitne medicine i 60 sanitetskog, a 80 medicinskih timova pokriva županiju.

– Kao ravnatelj bio bih lud kada bih rekao da nam je dovoljno timova, zbog specifičnosti posla, uvijek se može više – duhovito je odgovorio na upit ima li dovoljno medicinskih timova, piše Dalmatinski portal.

D.H.

Doktore, hitno!