//ISPOVIJEST HOMOSEKSUALCA KOJI JE U BRAKU SA ŽENOM

ISPOVIJEST HOMOSEKSUALCA KOJI JE U BRAKU SA ŽENOM

Prošli tjedan donijeli smo vam ispovijest žene koja živi u braku, ali vodi dvostruki život. Mnogi koji su je pročitali ne vjeruju da je ispovijest istinita. Pitam se što ćete onda reći na našu novu ispovijest?

Naš današnji sugovornik, za potrebe ove priče zvat ćemo ga Damir. Sa Damirom smo razgovarali daleko od mjesta njegovog prebivališta!

Damir je već desetak godina u braku, ima dvoje djece, on i supruga su zajedno još od srednjoškolskih dana, oboje fakultetski obrazovani, na zadnjoj godini fakulteta su se oženili jer je supruga ostala trudna. Imaju odlične karijere, dobro zarađuju. Damir tvrdi da voli svoju ženu, ali prije dvije godine iznenada je završio u krevetu s drugim muškarcem i to mu se svidjelo. Damir nam kaže da je i danas potpuno zbunjen. Preko noći je shvatio da je homoseksualac.

Kako se  dogodilo vaše prvo seksualno iskustvo s muškarcem?

Svaki dan na pauzi odlazi u jedan bistro blizu posla, nekoliko puta je bio sam, nije bila gužva i počeo je razgovarati s konobarom. Jednog dana je shvatio da ga konobar seksualno uzbuđuje. Sve je bilo neformalno, riječ po riječ i on je prvi dao inicijativu. Seks s njim bio je kao da su napokon stvari sjele na svoje mjesto.

Nadalje, Damir nam navodi da je homoseksualizam u braku u Hrvatskoj češći nego što se misli. Društvo u kojem živimo osuđuje takve pojave pa se gay muškarci skrivaju iza macho ponašanja i javno mrze i osuđuju homoseksualizam. Žalosno mi je što se ljudi ne promatraju kroz ono što jesu nego ono što im društvo nameće. Pitam se zašto to društvo nameće?

Vaša supruga zna za izvanbračnu gay aferu?

Kao prvo nije to afera, ja sam još uvijek u vezi sa svojim ljubavnikom, a kao drugo supruga ne zna i želio bih da tako i ostane. Ne želim je povrijediti, ne želim njoj i djeci napraviti pakao od života, ne želim da ih okolina osuđuje i da moja djeca nose etiketu – njihov je tata gay.

Kakav Vam je bio seks sa suprugom, jeste i u mladosti gledali muške kolege drugačije?

Ne sjećam se da sam u mladosti imao bilo kakve seksualne fantazije sa muškarcima. Seks sa suprugom je bio fenomenalan, pun ljubavi, strasti, ugođaja, a trudim se da i danas bude tako. Ja i dalje volim i poštujem svoju suprugu. Stvarno nikada nisam imao baš nikakve primisli, ali baš nikakve primisli da sam homoseksualac.

Kako od javnosti i supruge skrivate svoju gay vezu?

Na svu sreću, moj partner nije javno deklarirani homoseksualac i čini mi se da je lakše meni skriti vezu sa muškarcem, nego da suprugu varam sa ženom. Imamo svoja muška druženja, gledanje utakmice i slično. U javnosti smo samo dva dobra prijatelja.

Nažalost, u Hrvatskoj se provodi „povratak u nevidljivost“ homoseksualaca. Te se prava pripadnika seksualnih manjina ignoriraju, a time se šutke ignorira i tolerira daljnja diskriminacija.

D.H. 

Doktore, hitno!