//BESPLATNA STUDENTSKA LINIJA Od Doma Bruno Bušić do Kampusa za manje od 15 minuta

BESPLATNA STUDENTSKA LINIJA Od Doma Bruno Bušić do Kampusa za manje od 15 minuta

 

 

-Promet Split i Sveučilište sklopili ugovor-

Od ponedjeljka u Splitu počinje voziti besplatni studentski autobus koji će povezivati Dom ‘Bruno Bušić’ na Spinutu i Kampus. Ugovor su potpisali rektor Sveučilišta Dragan Ljutić i direktor Prometa Miroslav Delić. Simbolično se i učinio đir do Kampusa i natrag do Spinuta, otprilike 15 minuta je potrebno u jednom smjeru, javlja Dalmatinski portal.

Rektor je istaknuo zadovoljstvo i ponos te naglasio kako svakim danom Split sve više i više postaje jako prepoznat studentski grad. – Nisu samo ljestvice koje pokazuju našu vrijednost. Napredujemo svakodnevno i na tome nećemo stati, idemo dalje, otvaramo nove studije, a neke smo dislocirali. Postali smo prepoznatljivi po dislokacijama jer je to svjetski trend i traže od nas savjet u tome – kazao je Ljutić.

Da su se brzo dogovorili oko linije iznio je Delić.

– Udarne termine odredili smo sa studentima, pojačavat ćemo ih ovisno o funkcionalnosti – naveo je.

Rekao je i da se linija možda mogla uvesti ranije, ali da je sada bila moguća jer su se stvorili uvjeti.

– Napravili smo temeljito restruktuiranje tvrtke s rješavanjem problema zaposlenih, preko drukčije organizacije i operativne sheme do obnove voznog parka i skorog uvođenja sustava ticketinga – poručio je Delić i najavio korekcije linija i za srednjoškolce i ovog kvarta.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara je naveo da besplatni autobus nije samo linija koja spaja studentske domove.

– Ovo je zavrsetak jednog procesa kojega je lako ilustrirati što je bilo na ovom mjestu prije četiri godine, oronula zgrada oronula doma inkubatora, ovdje su bile olupine umjesto autobusa i zapuštena površina. To se sve skupa realiziralo u suradnji splitskog Sveučilišta i snažnog Prometa – ustvrdio je Krstulović Opara.

Progodni riječima obratio se i županijski pročelnik za prosvjetu Tomislav Đonlić. Nabrajajući uspjehe što se tiče rralizacije projekata i priznanja u školstvu, dodao je i da se trud biti prisutni u svakom segmentu našeg društva, piše Dalmatinski portal.

D.H.

Doktore, hitno!