NA ČETIRI LOKACIJE U SPLITU Čistoća postavila pametne spremnike

NA ČETIRI LOKACIJE U SPLITU Čistoća postavila pametne spremnike
D.H.

D.H.

 

-Imaju ugrađenu prešu na solarni pogon-

Na četiri nove lokacije u našem gradu danas su postavljeni pametni spremnici za odlaganje miješanog otpada (Big Belly model). Od ranije, navedeni spremnici postoje na dvije lokacije (na Rivi i kod Galerije umjetnina), izvjestili su iz splitske Čistoće.

Nove lokacije pametnih spremnika su kod zgrade Gradske uprave, u Marmontovoj ulici, u blizini Turističke palače te Trajektne luke.

Navedeni spremnici za miješani otpad posjeduju ugrađenu prešu na solarni pogon. Ugrađena preša stješnjava otpad zbog čega može zamijeniti znatan broj klasičnih koševa koji se koriste na javnim površinama. Ugrađeni senzori mjere popunjenost i povezani su sa sustavom notifikacije. Sam dojavljuje putem mobilne aplikacije i e-mail poruke kada je pun. Zahvaljujući posebnom dizajnu otvora onemogućen je fizički pristup ubačenom otpadu.

Spremnik u Marmontovoj ulici posjeduje audio modul, pri ubacivanju otpada korisnik dobiva govornu poruku.

U planu je na javne površine u centru grada postavljanje dodatnih pametnih spremnika.

D.H.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.