//NEISPRAVNOST U KAKVOĆI Povlači se lijek Nitroxolin

NEISPRAVNOST U KAKVOĆI Povlači se lijek Nitroxolin

 

-U Hrvatskoj nisu dostupni drugi lijekovi s djelatnom tvari nitroksolin, morate se obratiti liječniku-

HALMED je izvjestio kako se s tržišta povlači ijek Nitroxolin forte, meke kapsule od 250 mg, zbog loše kvalitete. Koristi se za liječenje nekompliciranih akutnih i kroničnih infekcija odvodnih mokraćnih putova (na primjer, cistitis, uretritis, ureteritis) izazvane bakterijama i gljivicama.

“Tvrtka MIP Pharma Croatia d.o.o., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Nitroxolin forte 250 mg meke kapsule, u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi dobrovoljno povlačenje serije 3053510 navedenog lijeka. Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Navedeni postupak povlačenja provodi se temeljem sumnje u moguću neispravnost u kakvoći, odnosno smanjenu djelotvornost zbog snižavanja granične vrijednosti za sadržaj djelatne tvari nitroksolin.

Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu nisu dostupne druge serije predmetnog lijeka koje nisu zahvaćene navedenom neispravnošću kao ni drugi lijekovi s djelatnom tvari nitroksolin. Stoga upućujemo sve korisnike predmetnog lijeka da se obrate svom liječniku vezano uz nastavak terapije”, poručuju iz HALMED-a.

D.H.

Doktore, hitno!