//Gradonačelnički kandidat VICE MIHANOVIĆ (HDZ): Cilj nam je približiti zdravstvenu skrb svim građanima preko modernih ambulanti

Gradonačelnički kandidat VICE MIHANOVIĆ (HDZ): Cilj nam je približiti zdravstvenu skrb svim građanima preko modernih ambulanti

 

-Imam ogromnu želju napraviti od ovog našeg grada još bolje mjesto za život svih građana-

 

-Kako biste sebe opisali kao osobu?

*Jako je teško govoriti o samome sebi. Čovjek sam, kao i svaki drugi, sa svojim kvalitetama, a sasvim sigurno i manama. Smatram da su mi vrline upornost i sistematičnost. Život me naučio raditi i boriti se za sebe i obitelj. Tako ću se boriti i za grad Split. Imam ogromnu želju napraviti od ovog našeg grada još bolje mjesto za život svih građana.

-Možete li nam u par rečenica opisati svoje djetinjstvo?

*Rođen sam i odrastao u Splitu, na svojim Mejašima na kojima živim i danas. Svog djetinjstva i svoje mladosti se uvijek rado prisjetim i mislim da se nije puno razlikovalo od života druge djece tada u tom dijelu grada. Kao i mnoge druge obitelji tada, i moja obitelj se bavila poljoprivredom – prvo uzgojem povrća, a nakon toga i uzgojem cvijeća, djelatnosti s kojom sam i ja nastavio raditi nakon njih. Ako se trebam prisjetiti jedne sličice ili jednog simbola koji je obilježio moju mladost, to je „mali div“ – Renault 4 u kojem sam cijelu mladost prevozio cvijeće koje sam uzgajao zajedno sa svojom obitelji.

-Kako se odabrali svoju profesionalnu karijeru? Kako je tekao Vaš profesionalni put, od školovanja do zaposlenja?

*Kao i mnogi drugi mladi iz Splita i Dalmacije, svoje obrazovanje nakon završene srednje građevinske škole sam usmjerio prema pomorstvu i završio Pomorski fakultet Sveučilišta u Splitu i stekao naziv diplomiranog inženjera pomorskog prometa. Kao što sam već ranije rekao, paralelno sa studijem bavio sam se i poljoprivredom, odnosno uzgojem i prodajom cvijeća. Nakon završenog studija zapošljavam se u Lučkoj upravi Split u kojoj sam prošao sve razine rada, od rada u operativi, voditelja Lučkog operativnog centra, rukovoditelja Sektora za komercijalno-operativne poslove pa sve do dužnosti ravnatelja ustanove koju danas obnašam.

-Kada ste se odlučili započeti baviti politikom i zašto?

*Ono što uvijek volim istaknuti je to da sam se politikom počeo baviti na onoj, uvjetno rečeno, najnižoj razini, na razini gradskog kotara, koju smatram ujedno i najvažnijom i najosnovnijom razinom političkog i svakog drugog djelovanja. Vrlo jednostavno, u politiku sam se uključio kako bi doprinio pozitivnim promjenama u svojoj okolini, u svojoj ulici, svom kvartu, a na taj način i svom Splitu. Ono što me pokrenulo je bio očiti nedostatak infrastrukturnih, komunalnih i drugih sadržaja na Mejašima. S vremenom sam postao i predsjednik Vijeća Gradskog kotara Mejaši u dva mandata te sam ponosan na sve ono što sam ostvario zajedno sa svojim suradnicima.

-Tko su, po Vama, najugroženije društvene skupine u Splitu?

*Teško je komparirati razinu problema s kojim se susreću određene ugrožene društvene skupine jer ti problemi, iako su različite prirode, zaslužuju biti apsolutni prioritet svake gradske vlasti, bez ikakve iznimke. Ono što jamčum je da će svi moji sugrađani, nakon što izbori prođu, u gradskoj upravi i meni osobno imati sugovornika. To se posebno odnosi na sve ugrožene društvene skupine – osobe s invaliditetom, naše sugrađane starije dobi, naše sugrađane slabijeg imovinskog stanja i sve ostale. Zajedno ćemo u svakom trenutku znati iznaći kvalitetno i konkretno rješenje za probleme koji ih muče.

-Što mislite o položaju žena u društvu i politici?

*Iz svog iskustva ću reći da žene čine neke od najkvalitetnijih suradnika s kojima sam se susretao, kako u poslu tako i u politici. Svakako nitko od nas ne treba i ne smije biti pretjerano zadovoljan položajem žena u politici. Gradski odbor HDZ-a Split kojeg predvodim će u narednom razdoblju na konkretnim stvarima pokazati koliko je velika važnost i uloga žene u politici, a s time i u društvu sveukupno.

-Što bi trebalo mijenjati u sustavu zdravstvene i socijalne skrbi u Splitu?

*Mislim da je to više tema za nacionalnu razinu, ali želim istaknuti kako smo već pokazali s razine grada i županije vrlo kvalitetnu suradnju sa zdravstvenim ustanovama koje su od najvećeg značaja za građane Splita – od nabavke opreme, donacija, sufinanciranja stručnjaka i ostalo. U suradnji s Domom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije cilj nam je približiti zdravstvenu skrb svim građanima preko modernih ambulanta, poput one koju smo nedavno svečano otvorili na Kili. Također, radimo i na pitanju pronalaženja adekvatnijeg prostora za Dom zdravlja na području Splita 3, u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom i Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

D.H.

Doktore, hitno!