//DALMACIJA KUHA ZA PETRINJU

DALMACIJA KUHA ZA PETRINJU

Gotovo četiri mjeseca nakon razornog potresa u Petrinji, dobri ljudi još uvijek ne odustaju u pružanju pomoći stradalima.

Ovog četvrtka i petka kuhari iz Dalmacije ponovno odlaze u Petrinju kako bi pripremili preko 1000 porcija hrane za Veliki petak.

Organizacija Obrtničke komore SDŽ, Ceh ugostitelja predsjednik Stjepan Slišković, Ceh ribara Antonio Šunić, a kuhari koji sudjeluju u pripremi hrane su:

Šimun Mijačika, Ivo Mendeš, Paško Šuto, Ante Lasić, Zvone Lasić, Antun Nišević, Roko Nišević i Petar Hure.

Od izvorne ekipe koja je sudjelovala u pripremi fale Stjepan Slišković i Jure Patrlj koji su zbog neodgodivih obveza bili spriječeni putovati za Petrinju.

U pripremi hrane su također sudjelovali i učenici kuhari srednje strukovne škole iz Makarske sa profesorom Paškom Šutom.

Vrijedne ruke ovih kuhara pripremaju 400 porcija sipe s bobom, 150 porcija rižota od kozica, 150 porcija njoka s plodovima mora, 200 porcija hvarske gregade te preko 200 porcija ribe s roštilja (tuna, skuša, lubin i komarča).Iako su na nogama od jutra do mraka, iako su prešli i dalek put, kako kažu, nije im teško i ne razmišljaju o umoru. Nema im većeg zadovoljstva nego znati da su pomogli u onome što najbolje znaju, nahraniti ljude dobrom spizom.

Anja Prajninger

Doktore, hitno!